Проектиране на горните и долните шкафове на кухни по поръчка

Обложка

Проектиране на горните и долните шкафове на кухни по поръчка

А ти хареса ли тази статия?!?

Говорейки за кухни по поръчка, в съзнанието на всеки изниква идеята за персонализиран и наистина устойчив и здрав дизайн. Именно с тези характеристики свързваме идеята за индивидуалните проекти – всяко домакинство желае да притежава действително прекрасни и здрави мебели. Когато става дума за кухнята, то тогава тази необходимост се измерва в още по-категорични мащаби.

В днешната статия решихме да ви предоставим някои ценни съвети относно проектирането на кухни по поръчка, които при всички случаи ще красят домовете и жилищата ви. Решихме да се спрем по-подробно на проектирането на шкафовете от горен и долен ред – знаем, че при мажоритета от кухни по поръчка именно това е най-често избираният дизайн.

Горен ред шкафове при кухни по поръчка – какво е добре да знаем

Визирайки горния ред шкафове при проектирането на кухни по поръчка, следва да отбележим, че именно там бихте могли да съсредоточите творческия си и вдъхновен импулс.

Идея е да заложите на двуцветна кухня, като по-светлият от двата типа багри да изберете за горния ред. По този начин ще раздвижите дизайна и ще внесете акцентност. Също така специалистите препоръчват да заложите на някакъв тип остъкления – така добре познатите на всички ни витрини изглеждат чудесно, ситуирани в горния кухненски ред. Ако желаете да внесете и доза аристократичност в дизайна, то е съвсем удачно да заложите и на светлини – доказано е, че осветяването на шкафа зад витрината създава един наистина прекрасен и вдъхновяващ атмосферен уют.

За най-горните си шкафове бихте могли да изберете отварящи се нагоре механизми – идеята е, че там бихте могли да съхранявате онези вещи и предмети, които използвате сравнително рядко и не ви е необходим ежедневен достъп до тях. Зад витрините пък е добра идея да разположите любимия си сервиз за кафе или чай. По отношение на стъклата за вашите кухни по поръчка, бихте могли да заложите както на матирани, така и на нематирани варианти.

Долният ред шкафове за кухни по поръчка – някои ценни съвети

Говорейки за долния ред кухненски шкафове, задължително следва да отбележим необходимостта от наличието на чекмеджета. Трудно бихме могли да постигнем функционална и удобна кухня без чекмеджета – отделете пространство, в което да интегрирате няколко. С лекота бихте могли да ги използвате за съхранение на приборите за хранене или пък друг тип кухненски аксесоари.

Цветовете за долния ред шкафове за вашите кухни по поръчка бихте могли да решите в по-тъмната гама. Така ще създадете приятен контраст между тях и горните витрини. Пространството под мивката бихте могли да използвате за съхранение на по-обемисти и големи съдове като тави и тенджери. Вариантът с кухни по поръчка дава възможността дизайнът да се решава изцяло съобразно клиентските предпочитания – комуникирайки както действително харесвате, вие със сигурност помагате много на интериорните дизайнери в стремежа си да ви предоставят вдъхновяващи идеи и решения за дома ви.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове