Пране на килими – кои са онези неща, които задължително трябва да знаем

Обложка

Пране на килими – кои са онези неща, които задължително трябва да знаем

А ти хареса ли тази статия?!?

Ще започнем с това, че килимите са една от най-важните подови настилки у дома. Много от нас в ежедневието си не ги забелязват, за сметка на останалата част от интериора, но истината е, че когато са мръсни, то те допринасят за това в дома ни да витае една не кой знае колко положителна енергия.

Ако не всеки сезон, то важно е поне веднъж в годината да се погрижим за това подовите настилки да бъдат почистенив дълбочина. Това, на практика, означава да се възползваме от услугите на фирма, специлаизирана в изпирането на подови настилки, било то мокети, килими или друг ви текстил. Онези от вас, които о този момент са се придържали към почистването в домашни условия, но са стигнали до извода, че резултатите не ги удовлетворяват достатъчно, то ние им предлагаме да открият правилната фирма и а решат проблемите си веднъж завинаги.

В този ред на мисли няма как да не ви препоръчаме един от лидерите на пазара, известни по името PraneKilimi.bg. Сигурни сме, че ще останете наистина доволни от качеството на изпиране и в домът ви много скоро ще се носи точно онзи свеж аромат, за който мечтаете. Сега ще продължим с основните неща, които човек трябва да знае за изпирането на килимите.

Полезни съвети и насоки за изпирането на килимите

Подходящо време това да се случи е лятото. Това е сезонът от годината, когато подовите настилки ще изсъхнат за кратко време и няма да се налага да стъпвате върху паркета или теракота. Освен това през топлите месеци от годината хората разполагат с повече свободно време и това позволява да си вземат седмица или няколко ни отпуска, в които да се погрижат за хигиената на мокетите и останалите настилки.

Преди да стартирате изпирането, то задължително правило е да прочетете инструкциите, които производителят е посочил върху етикета. Не всяка поова настилка позволява да бъде прана в домашни условия и е добре да се съобразите с това, ако не искате да я съсипите скоро след като сте я закупили.

Можете да се посъветвате с обслужващия персонал в деня, в който извършвате покупката, така че в бъдеще да избегнете каквито и да било въпросителни. Никога не действайте импулсивно и на своя глава, защото е рисково за любимия ви килим.

След като спазите едно от основните правила, то идва ред на следващата стъпка, а именно подготовката, преди дълбокото почистване, а именно изпирането. Задължително трябва да почистите повърхностния слой на текстила, с помощта на прахосмукачка. Препоръчваме ви да използвате специална приставка, която е предназначена за това. Така ще можете да съберете всички онези косми, насъбрали се между влакната.

След като почистите добре повърхностния слой, то огледайте цялата повърхност и ако на места забелязвате някакви мазни петна или ликета, причинени от храни и напитки, то с помищта на сапун и вода се опитайте да ги отстраните. Веднага след това можете да преминете към основната стъпка, а именно самото изпиране.

Онези от вас, които са лишени от всякакво време и нерви, съветът ни е да да се обърнат още на момента към фирма, която да ги избави от злата им участ – изпирането на подовата настилка. Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро и вашият дом да заблести от чистота, а краката ви да стъпват върху идеално чисти подови настилки.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator