Декоративните акценти – важна част от обзавеждането на банята

Обложка

Декоративните акценти – важна част от обзавеждането на банята

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато изграждат интериора на банята си, потребителите се насочват към покупка на продукти с отлична функционалност и качествени материали на изработка. Влагоустойчивите, здрави и лесни за почистване детайли, които позволяват бързо оттичане на водната струя, са най- предпочитани за съвременната модерна баня. Голяма част от тях са с привлекателна визия и изпълняват роля едновременно на интериорен и декоративен елемент. Все пак не бива да се забравя, че перфектното обзавеждане за баня предлага практическа полза и визуална наслада, които заедно допринасят за пълноценно релаксиране. Декорацията на помещението зависи от няколко основни фактора, които оформят желаната композиция в банята:

 • Размер на помещението

Декоративните елементи в банята допринасят за релаксация, а тя се постига при правилното им позициониране- претрупаният интериор е огромна стилова грешка, която има точно обратен ефект. Размерите на банята са най-важният фактор, с който трябва да се съобразим при обзавеждане и декорация. Ограниченото пространство  винаги изисква по-внимателно планиране, и декоративната функция се поема от облицовъчните материали и текстури, докато просторната баня позволява поставяне на допълнителни декоративни елементи, цветя и осветителни тела.

 • Материали и текстури

Основният акцент в интериора и декорацията винаги е дело на облицовъчните материали. Те са първият и най- важен избор при всяко обзавеждане за баня, а отличната им функционалност не изключва привлекателната визия. Единствено с помощта на плочки и мозайки за баня бихте могли да създадете красиви декоративни композиции от естествен камък, дърво или стандартен фаянс. Модерните тапети и стикери за баня също са често предпочитано решение за украса, още повече, че те се сменят много лесно винаги, когато почувствате нужда от промяна.

Сред мебелите за баня се откриват продукти от висококачествени и красиви материали, които успешно се вписват и като декоративен елемент в цялостното обзавеждане. Продуктите от закалено стъкло и естествени материали са изключително атрактивно предложение, както и шкафовете с вградено осветление и огледало.

 • Осветление, цветове и предмети за украса

Осветителните тела са с изключително важна практическа и декоративна  функция, а разположението им в банята до голяма степен изгражда интериора й. Цветните крушки са подходящо допълнение към всяко наше настроение, а класическият бял цвят създава по-романтично и лежерно настроение. Аксесоарите за баня също изпълняват функция на декоративен елемент- те се предлагат в красиви цветове и форми, за да лесно постигане на приятна визия, дори и в ограничено по размери пространство.

Обширните пространства биха могли да се украсят с допълнителни аксесоари в нюансите на интериора, и с добавяне на живи растения, които със сигурност допринасят за пълноценно релаксиране и освежаване на банята.

Всяко мебели за баня има нужда от няколко декоративни акцента, а изборът на елементи, които се подменят често, е най-разумното решение за всеки интериор.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. kamax (Поли Петрова)

  Привет! Вдъхновяваща статия със страхотни идеи за интериора на банята. Аз обаче, като дългогодишен служител във фабрика за щори, веднага забелязах че сте пропуснали точно този аспект от обзавеждането (който не е никак за пренебрегване!). Забелязала съм, че много хора не знаят какъв тип щори са подходящи за мокри помещения. Ако имате голям прозорец в банята – алуминиевите щори са идеалния вариант за вас, наред с външните ролетни щори, които са и страхотен термоизолатор :) )))

 2. Абсолютно съм съгласен за претрупването на интериора, че е ужасен кич, особено в банята, където се търси основно функционалност, а естетиката може да я оставим за обзавеждането в дневната.

 3. Travel blog (Виктория)

  Банята според мен трябва да е светла, семпла, без излишен кич. Една наистина функционална баня, би била с много добре подбрани шкафове, където да се прибира всичко, както и помощение, било то отделено с щора, къде да се събират пералня, сушилна или препарати :)

 4. Банята (Васко)

  Банята играе своята уникална роля във всяко жилищно пространство. Тя трябва да е оазис на спокойствието и да осигурява една релаксираща среда, но също трябва да бъде функционално пространство, което е практично, удобно и сигурно за ползване.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове