Мивки за баня

Обложка

Мивки за баня

А ти хареса ли тази статия?!?

В тази статия ще разгледаме различните видове мивки за баня, които съществуват и са най-разпространени. Правилно избраният модел мивка за баня съчетан с подходящият интериор към тях е от съществено значение за комфорта ни.

КЛАСИФИКАЦИЯ НА МИВКИТЕ ЗА БАНЯ

Тук ще разгледаме видовете мивки за баня класифицирани по тип на монтаж.

Окачена мивка – един от най – разпространените видове мивки. Закрепват се за стената с два или повече анкерни болта.

Обикновена окачена мивка – Това са познатите ни обли мивки. За този вид мивки за баня вече трудно можем да кажем, че са обикновени. В последно време се появиха много други дизайнерски решения на този вид окачени мивки за баня .

Окачена мивка за баня с равно дъно – Подходящи са за поставяне на шкафче за баня или други мебели за баня под самата мивка. Със появата на различни нови модели, като вградените мивки за баня вече се използват по-рядко.

Вградени и полу-вградени мивки за баня – намират все повече приложение с многобройните си варианти на изпълнение, които допадат най-много на дизайнерите с възможността от различни комбинации на изпълнение. Някои от тях са:

Мивки за баня върху плот – те също биват два вида. При първия вариант самата мивка е върху плота, който е част от мебелите в банята или специално избран в тон с мивката. Вторият по-разпространен вариант –  плотът – част от самите мебели – е изрязан и мивката е вградена в него. Тук разновидностите са наистина много. Въображението на дизайнерите се е развихрило с пълна сила и моделите са наистина многобройни, както и материалите за изработка на самите мивки за баня.

Вградени мивки за баня – Както самото им име подсказва тези мивки се вграждат в специално построени към банята плотове. По принцип се използват в по-големи помещения заради по-големият си общ размер.

Полу-вградени мивки за баня – За разлика от вградените мивки за баня тези са с по-малки размери както на самият плот така и на мивката. Наподобяват окачените мивки за баня като тези се закрепват с анкерни болтове за самия плот а не за стената. Предпочитат се за малки помещения, когато няма възможност за изграждане на цял плот.

Мивка за баня със плот – Монолитна мивка за баня изградена заедно със плот към нея. Размерите на такива мивки достигат до 2 метра. Срещат се както окачени така и вградени в самите мебели мивки. В повечето случаи се избират в комплект с мебелите.

Разбира се това далеч не са всички разновидности на мивките за баня. Тук сме се спрели само на бюджетните решения с които комфорта в банята ни е гарантиран. В днешно време имаме много ефектни и уникални сами по себе си дизайнерски решения на различни видове мивки за баня. Дизайнерите успешно са експериментирали с различни материали и форми сякаш взети от бъдещето.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Ремонт на покриви (Андрей Димитров)

  Полезна статия за всеки на когото му предстои да купува мивки за своя дом (или баня) :)

 2. Диети (Георги Щерев)

  Аз самият наскоро правих ремонт на банята и си избрах съвсем обикновена бяла на Видима.Просто всички останали варианти не ми бяха по джоба.Иначе в Айко има едни такива прозрачни като чиния и с много интересни смесители – много красиви и разнообразни като цветове но доста солени бяха като цена.

 3. Наистина тази статия е полезна. Ще си копирам линк, когато ми се наложи да иазбирам мивка, ще я погледна пак!

 4. Интересно колко много видове мивки е имало. Наистина доста полезна информация която може да ми е изключително полезна в даден момент от живота ми.

 5. часовници (Николай)

  НИкъде в магазините не продават отделно запушвалка за мивка! В офиса ни я откраднаха и сега си нямаме.. Или трябва да купим цяла мивка..

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове