Обзавеждане на баня – 5 топ препоръки

Обложка

Обзавеждане на баня – 5 топ препоръки

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако апартаментът ви е малък е много вероятно и банята ви да е именно такава.

Ограниченията на жилищната площ могат да бъдат огромно предизвикателство за това как да бъдат изпълнени по начин, който да не повлияе на тяхната функционалност.

Обзавеждане за баня от Djia.bg

С помощта на специалистите от Djia.bg ще ви дадем 5 съвета, които ще помогнат на собствениците на малки апартаменти в мисията за обзавеждане на банята.

1. Решете от какво може да се откажете

Малката баня обикновено означава, че някои неща просто не са възможни.

Така ще е напълно сигурно, че може да забравите за ваната и голямата мивка. За сметка на това може да се сдобиете с красива и функционална душ кабина. Ако искате биде, може отново да сте разочаровани.

Тук единствено успокоение е, че ако помещението е предвидено да побере и тоалетната, то може да вземете комбинирана тоалетна чиния с функционалността на биде.

2. Разпределете добре наличното пространство

Доброто разпределение може да неутрализира в голяма степен малката площ. Така ако изберете най-правилните места на всяко едно нещо, ще може да поставите повече от важните за вас елементи.

Обикновено душът или кабината са в дъното на помещението или в някой ъгъл. Така всичко останало може да се оползотвори по какъвто начин искате.

3. Научете повече за мебелите от сериите за малки бани

Може и да не подозирате, но има не малко серии за обзавеждане на баня, точно като вашата.

Шкафове и мивки, които са едновременно компактни, но и успяват да поберат всичко нужно. Така дори и с малките размери няма да се налага да се лишавате от достатъчно място за съхранение на всичките си тоалетни принадлежности и козметика.

4. Помислете дали не може да изкарате нещо от банята

Много хора са поставили пералнята си именно тук. Но ако банята е наистина малка, това може да се невъзможно. Ако все пак намерите място за електроуреда, помислете дали си струва и дори и да се побира, дали това няма да е прекалено голям компромис.

Същото важи и за коша за пране. Ако имате някоя друга ниша, която така или иначе се чудите как да оползотворите, е добре да сторите именно това.

В бъдеще, когато имате деца, ще се нуждате от пространство докато ги къпете и е добре да го имате, за да може да се забавлявате в баняте, дори и тя да е малка.

5. Малки хитрини с оптически измами и подходящите приспособления

Вероятно сте наясно, че с помощта на подходящото осветление всяко едно помещение може да изглежда просторно и голямо. Изберете светли цветове и не прекалено голям размер на отделните плочки. Така ще направите помещението да изглежда значително по-голямо.

Не забравяйте да оползотворите и стените. На тях може да поставите всевъзможни закачалки и поставки, които да компенсират недостатъчното пространство в шкафовете.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator