Актуалните цветови тенденции през 2016 година в интериорния дизайн

Обложка

Актуалните цветови тенденции през 2016 година в интериорния дизайн

А ти хареса ли тази статия?!?

Новата 2016 година обещава да внесе изключително разнообразие в интериорния дизайн. Комбинацията на материи и цветове от различни тенденции и стилове е ключът към успешното реализиране на наистина уникален интериорен дизайн през 2016 година.
Преди да започнем с обзавеждането обаче е добре да бъдем запознати и с актуалните цветови тенденции през 2016 година, с които трябва да се съобразяваме, за да бъдем в крак с модата.

Жълто

Този цвят е изненадващо универсален. Според гиганта в производството на цветове, компания Pantone един от основните цветове през тази година ще бъде именно жълтият или както те го наричат „Лютиче“ (Buttercup). Всички нюанци от слънчогледово жълто до цвят горчица са изключително подходящи за акценти, придавайки закачливост и енергия на атмосферата във всяка стая от вашия дом.

Контрастът между жълтите и тъмните наситени цветове, като индигово или тъмно лилаво, наистина ги подчертава, а комбинирани с нюанси на сиво създават усещане за неповторима изтънченост.

Розово и Синьо

Колкото и шокиращо да ви звучи това е една наистина невероятна комбинация, която не случайно е обявана и за цвят на 2016 година. Компания Pantone кръщава двата цвята „Розов кварц“ (Rose Quartz) и „Серенити“ (Serenity), а съчетанието им определено е истинско предизвикателство. Плавното им преливане демонстрира баланса между топлите розови тонови и спокойното небесно синьо, създавайки усещане за комфорт, ред и спокойствие.

Розовият цвят се е превърнал в много по-привлекателен и предпочитан през последните години в обзавеждането и интериония дизайн. Леките нюанси като „Розов кварц“ с нежен глас внушават състрадание и чувство на спокойствие. Докато „Серенити“ създава усещане за безтегловност и простор, точно както простора на синьото небе над нас, затвърждавайки чувството на облекчение и спокойствие, дори в бурни времена.

Лилаво

Традиционно този цвят от години е свързван с кралските особи. В интериорния дизайн лилавите тонови са елегантни и ангажиращи, добавайки изтънченост и топлина на дома. Заложете на по-приглушени тонове като този на Pantone “Люляково сиво“ (Lilac Gray), който умело комбинира лилаво и сиво, като изтънченият люляков цвят придава отличителна острота на този класически сив нюанс.

Спрете се на фини декоративни елементи с нежни нюанси като пепел от рози или пък бъдете по-смели с виолетови и по-тъмни тонове, които привличат вниманието.

Комбинацията в интериорния дизайн с хладни тонове като сиво или синьо придава по-елегантен вид на пространството.

Металик

Забравете за неръждаемата стомата. Време е да се даде път на златото, бронза и медта. По-тъмните нюанси на метал предизвикват чувството на ретро разкош вдъхновен от 50-те и 70-те години. Хрома и среброто добавят едно усещане за модерна гладкост. Добавянето на малко метак в интериорния дизайн на вашия дом ще се впише еднакво добре впочти всяка цветова схема. Акценти като рамки за картини, метални лампи и етажерки са един чудесен начин да се впишете в актуалните тенденции.

Не се страхувайте да експериметнирате, като комбинирате различни цветове и метали! 2016 е година на разнообразието, така че не се колебайте да си поиграете и да разчупите правилата.

Източник: Студио за интериорен дизайн Моми Студио

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. kamelia

    Страхотни предложения!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове