SEO оптимизация – цени и скрити капани

Обложка

SEO оптимизация – цени и скрити капани

А ти хареса ли тази статия?!?

Да се ориентираш в интернет изглежда трудно начинание, когато се налага да проучиш възможностите и цените за SEO оптимизация

Когато сайтът ни се нуждае от оптимизация, ние бихме искали да узнаем като за начало, какви ще са цените. И това се оказва огромно предизвикателство за нас, защото не успяваме да се ориентираме лесно в глобалното интернет пространство. Ще опростим задачата Ви, за да Ви спестим време, а и да направите правилна преценка на кого да се доверите.

Нека анализът на резултатите в Google сам да Ви поведе в тази необятна и непозната за Вас материя:

1. Кой стои на първа страница

Сами разбирате, че по този признак не могат да се мерят всички конкуренти в нишата. И щом искате да се осведомите за актуалните цени за SEO оптимизация, редно е да се обърнете към отличниците в търсачките. Представителите, стоящи на първа страница, могат да направят същото и за Вашия онлайн бизнес. Съвсем очевидно е: те имат не само знанията, но и уменията, професионалния подход, за да Ви изстрелят на върха.

2. Чиста и ясна комуникация

Изключително важен момент, в който ще си съставите категорични впечатления и изводи за това кой стои насреща Ви. Трябва да бъдете уведомени за методите, които ще бъдат приложени спрямо Вашия сайт, за да бъде класиран той подобаващо в Google.

3. Историята говори

Понякога тя е много, много показателна. Вие трябва да сте запознати кой стои зад компанията, която ще се погрижи за оптимизацията и Вашето онлайн присъствие. Техните предишни проекти, постиженията, ефектът от работата им. Те може да се кълнат във всичко, но когато се тегли чертата, резултатите красноречиво говорят сами по себе си. Не е лошо да попитате от колко време са в бизнеса, да разгледате част от техните клиенти.

4. SEO оптимизация – цени

Фактор, който винаги натежава при евентуална договорка за извършването на услугата SEO – оптимизация на сайт за търсачки. Цените са ключов момент за всяка сделка, но помнете – най-евтиното, не бива и не може да бъде определящо в случая. Има голяма вероятност качеството да се окаже катастрофално ниско, да бъде изпълнено от начинаещ, който използва недопустими практики, да бъде в духа на онази приказка „вие се правите, че ми плащате, а аз се правя, че работя“, и последиците е възможно да са много лоши за вас. Помислете добре!

5. Официални отношения

За Ваше спокойствие, а и за самата фирма, е препоръчително да сключите официален договор. В него ще бъде описано и регламентирано какво Ви предстои, какви средства ще Ви струва, срокът, какво да очаквате, какви са отговорностите и правата на двете страни. Не е задължително да бъдете толкова подробни и да се включи всеки детайл, но като цяло подписването на такъв документ, дава по-голяма сигурност, особено ако все още не познавате хората, които сте ангажирали.

6. SEO не е еднократен акт

Оптимизацията за търсещи машини е процес, който във времето търпи корекции и подобрения. Като клиент Вие също трябва да го имате предвид, а самата фирма да ви бъде партньор, стига коректно да е постигнала желаното от Вас, и вече да сте създали дълготрайно сътрудничество. Сигурно е, че ще имате нужда от верен приятел през годините, ако целта Ви е да се задържите на предни позиции, да жънете нови успехи, както и да берете сладки плодове от постоянните грижи и усилия върху Вашия сайт.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Всичко написано е правилно! Важно е да се допълни, че от маркетинг микса, SEO оптимизацията е това, което ще ви докара най-високи приходи в дългосрочен план. В случая това бюджетно перо би трябвало да бъде приоритетно за всеки стартЪп или вече стартирал бизнес!

  2. SEOsof Ltd. (Ivan Panchev)

    Безспорно SEO оптимизацията е един от каналите за дигитален маркетинг с най-високо ROI. Според мен обаче ценообразуването в България е много ограничено. 99% от фирмите предлагат само и единствено абонаментни месечни планове и не предоставят никакъв избор на клиентите. Аз смятам, че бъдещето в ценообразуването както в SEO, така и в другите канали за дигитален маркетинг ще бъде изцяло обвързано с ROI (ROMI). Като идеята е предварително да се дефинира в договора за SEO какво възнаграждение ще получава фирмата изпълнител (фиксирана ставка или процент) при постигане на определени резултати. По този начин ценообразуването би било най-справедливо както за клиентите, така и за фирмата изпълнител. Колкото по-добри резултати се постигат, толкова по-висока цена да заплаща клиента и респективно обратното, ако не се постигнат добри резултати, цената да бъде ниска или изобщо да не се заплаща. При този тип ценообразуване също има много подводни камъни, защото можеш да работиш 6-12 месеца по даден проект за минимална сума и след като започнат да се генерират добри резултати, следователно клиентът да плаща повече за SEO услугите да реши, че вече не иска да работи с теб и bye bye. Поради тази причина чрез този модел трябва да се работи само с добре познати фирми, с които вече имате изградени добри взаимоотношение + подписване на дългосрочни договори с неустойки при неизпълнение.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове