Възпаление на венците – начини за домашно лечение

Обложка

Възпаление на венците – начини за домашно лечение

А ти хареса ли тази статия?!?

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с денталната медицина, е възпалението на венците. Ако конкретно вие нямате този проблем, то със сигурност познавате човек от близкото ви обкръжение, който има.

Освен лечение при дентален специалист, за случаите в които състоянието не е напреднало, съществуват начини за провеждане на домашно лечение.

Домашни методи

Един от най-сигурните начини за справяне с проблема е провеждането на отлична дентална хигиена и възпрепятстване на плака, която да се задържа от хранителните остатъци.

На пазара съществуват както много пасти за обща хигиена, така и такива, които имат специфична насоченост – към проблемни венци.

Природната медицина и натурални съставки се използват често и за справянето с проблемните венци. Част от използваните съставки са:

  • Лечение със солена вода – освен в готварството, солта се използва и като дезинфектант, който е естествен. Жабуренето със солена вода убива бактериите и прието като превантивно средство срещу възпалени венци;

  • Лимонова трева – прави се отвара от нея, която се използва като вода за уста. Лимоновата трева намалява плаката и възпрепятства поява на гингивит;

  • Чаено дърво – екстрактът от чаено дърво се поставя в преварена вода и се използва за жабурене. Екстрактът помага срещу кървенето на венечната лигавица;

  • Градински чай – този екстракт има противобактериално действие и се използва под формата на вода за уста.

Лекарство за възпалени венци

Когато възпалението не се влияе от гореизброените методи и състоянието се влошава, може да се назначи домашно лечение, чрез употребата на антибиотик. То се използва на схема, определена от дентален специалист и не се предприема употреба без лекарско предписание.

Определянето на точното лекарство зависи от много фактори, които касаят разрешаването на проблема. В зависимост от състоянието, възможността за лечение, алергиите, които пациентът притежава и резистентността, се определя антибиотикът, който да бъде предписан. Важно е, ако скоро ви се е налагало да употребявате същия антибиотик, да уведомите зъболекаря, който ви го предписва, защото има възможност да не повлияе ефективно.

Тези фактори не могат да бъдат определени от пациентите и те не трябва да подценяват лекарското посещение и предписание.

Самодигниостицирането може да влоши състоянието на пациента и да се стигне до по-сериозни заболявания като гингивит или пародонтоза, вместо да му помогне да справи с възпалението. Именно поради тази причина, е важно да посещавате зъболекар за профилактични прегледи или при наличие на проблем, засягащ венечната лигавица.

Тази статия е написана в партньорство с Dental Care – център по дентална хигиена. За да научите повече относно домашните методи и лекарските предписания, посетете официалния сайт на центъра.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове