Уверени дори и в големи размери дрехи? Макси рокли за новия сезон от bg-look.com

Обложка

Уверени дори и в големи размери дрехи? Макси рокли за новия сезон от bg-look.com

А ти хареса ли тази статия?!?

През последните 20 години статистиката сочи увеличаване на средностатистическия размер сред дамите във възраст между 20 и 45 години. За по малко от две десетилетия средния размер от М/бел авт. – международна номерация означава мидиъм- тоест среден/ се е увеличил на Л / ХЛ / бел авт. – международна номерация означава лардж/екстра лардж- тоест голям и екстра голям.

Увеличението се дължи както на ежедневието – свръх стрес, по-голямо сетивно натоварване и повече работни часове,както и от липсата на здравословно хранене и липсата на спорт.Уви все симптоми на модерният съвременен европеец.

Модата, както и други браншове таргетиращи въпросната възрастова група, трябваше да откликне на момента за да бъде в крак със търсенето на дамите. Номерацията на повечето европейски брандове дори и не специализирани в макси мода вече завършва до ХХХЛ размер. И това като че ли се налага вече като правило, а не изключение. И това беше и подкрепено от вътрешно проучване и анкета направено от самите ретайл компании- клиентите все повече търсят макси дрехи и макси рокли в частност много повече от стандартните размери.

Този факт доведе до преосмисляне и на конструктивната страна в изработването на конфекция и дамско облекло като цяло. За рокли и туники все по често се използват разкроени модели – кройки с освободен ханш и талия, подчертаващи ръцете и гърдите за сметка на останалите извивки на женското тяло. Клиновете също така освен спортно облекло трайно се ползват и за ежедневни нужди.

От друга страна да видим как стоят нещата при юношеска, тийнейджърската мода. Моделите са абсолютно същите както в нормалната номерация – просто са градирани до ХХЛ – ХХХЛ размер. Младите пълни момичета не се смятат за изключение и смело обличат същите дрехи като по слабите си приятелки. Това създава един комфорт и хомологенност при подрастващите като желание да бъдат част от социума си- важен психологически фактор при подрастващите. Роклите и полите са почти изключени от гардероба , същото важи и за широки туники. Набляга се предимно на всякакъв вид дънки плюс спортни обувки. Всичко спортно се миксира със ежедневните дрехи- анцузи , анураци или тениски заедно със дънки и училищна униформа.

Тук се забелязва и една много по интересна тенденция обаче- носенето на 1 или два размера по големи дрехи при по слабите девойки – тъй наречения овърсайз ефект. Сако със дънки които са видимо по големи от размера на носещия създават визуална измамата за по голям номер,тегло и възраст.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове