Подготовка на автомобила за дълги маршрути: Ето как да смените стратегията със сезона (Акумулаторът остава приоритет)

Обложка

Подготовка на автомобила за дълги маршрути: Ето как да смените стратегията със сезона (Акумулаторът остава приоритет)

А ти хареса ли тази статия?!?

Идват топлите месеци, през които ние разчитаме доста повече на автомобила си, за да ни отведе на красиви и непознати места

След като умело сме се справили с предизвикателствата на зимата и дори не сме били подложени на стрес заради неприятни изненади от страна на изтощени акумулатори, време е да се поздравим и да обърнем следващата страница. Настъпват топлите месеци от годината, когато разчитаме на автомобила си и сме склонни на по-дълги пътувания, в страната или в чужбина.

Ето защо със сезона е време да сменим стратегията си относно грижата за него:

Филтри и масло

Следете дали е настъпил моментът, но и да не смятате, че сте стигнали на този етап, все пак никога не е излишна подмяната на масления филтър и самото масло. Това може да ви гарантира добра работа на двигателя през горещите летни дни.

Смяна на гумите и контрол

Изчакайте търпеливо до края на март, за да се убедите, че температурите ще се задържат трайно по-високи и тогава пристъпете към смяна на зимните гуми с летни. Някои предпочитат да отлагат този момент, но не е препоръчително да допускате износване на зимния модел, тъй като те ви гарантират сигурността на пътя.

След това е важно да полагате стриктен контрол върху налягането, което обикновено варира, увеличавайки се през топлите дни и намалявайки през студените.

Климатичната система

Инспектирайте потенциала на климатичната система, тъй като ще имате редовна необходимост от нея. Специалистите могат да ви кажат какво е нивото на фреона и да заредят, ако то е значително намаляло. Добре е да се обследват и маркучите, което трябва да стане в покой, при студен двигател на колата.

Тест преди пътуване

Спирачната система трябва да е в отлична форма, за да разчитате на нея по всяко време, когато сте в движение. Обърнете внимание на тези детайли преди пътуване, за да сте спокойни за себе си и компанията с вас.

Майсторите няма да пропуснат да ви напомнят да бъдат проверени също маркучите и ремъците, тъй като е възможно те да прегреят от горещините.

Почистване и предпазване

На практика измиването на автомобила не е само с естетическа цел. Така го предпазвате с времето, а и си създавате условия за максимална видимост.

През лятото сенникът за предното стъкло е почти задължителен елемент, защото не само ще опазите интериора от силното слънце, но и ще успеете да поддържате малко по-ниска температура.

А как е вашият акумулатор след зимата?

Проверете дали е готов да ви служи вярно и през идните месеци, след което разгледайте офертите на Dikar.bg, за да сте подготвени за всяка ситуация.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове