Подаръци за кръщене – задължени ли сме да вземем

Обложка

Подаръци за кръщене – задължени ли сме да вземем

А ти хареса ли тази статия?!?

Кръщенето е особено важен момент в живота на всеки човек, особено на едно дете. Това е моментът, в който то стъпва в тайнство пред Господа, поемайки благината на вечната светлина, заклето да следва неговите пътища, закриляно и отговорно само от един.

Но заедно с тези неземни блага, има и някои земни задължения, които се наблюдават и се изпълняват по традиция, и едно от тях е да се подарят конкретни неща на самото дете.

Кои се кани на кръщене на дете

На кръщене е задължително да присъстват родителите и кръстникът, но е напълно възможно да се поканят и други гости, по усмотрение на самите родители и възможностите на черквата, в която ще се провежда самия ритуал.

Като цяло няма конкретно споменато колко души трябва да присъстват на събитието, като реално единствените абсолютно неотменно задължени персони за кръщелника, кръстника и свещеника.

Какво казва традицията за подаръците

Подаръците за едно детско кръщене могат да варират значително, от пари, до златно или сребърно кръстче и Библия. Но едното наистина задължително нещо е това да се подарят нови дрехи на детето, в които то се пременя след като ритуала е извършен.

Желателно е тези дрехи да бъдат бели, за да символизират наследената от Господния Син чистота. Без значение дали кръщелника е момче или момиче, дрехите трябва да бъдат бели, като всичко от самото бельо, до чорапите се обличат след помазването и измиването на крайниците и главата.

Какво трябва да подари кръстникът на детето

Ролята на кръстника в този ритуал е доста важна, тъй като той става негов духовен родител и наставник и има доста сериозна отговорност към неговия кръщелник. Това, което кръстника е задължен да подари на своят кръщелник е кърпа и чисто нови дрехи, като много често при възрастните се подаряват чорапи и риза, но при децата може да се подари цял комплект с костюмче, рокличка или нещо друго.

Що се отнася до самите гости, те нямат ритуалното задължение да подаряват нещо на кръстения. За сметка на това може да има социално задължение по някакъв начин да допринесат за благината на кръстения, но това изцяло зависи от самите гости и обстановката, в която се намира.

Къде да намерите подаръци за кръщене

Един от най-добрите източници за подаръци за кръщене е SmeshkiNaDreshki.com. Там дългогодишни специалисти в задаването на уникални дрехи със съобщения и пожелания са приготвили удивителна и изключително изкусна селекция от продукти, подходящи за подаряване след кръщене.

Те са подходящи както за деца, така и за по-пораснали, като качеството им не е под съмнения, а ниската им цена е гарантирана – уверете се сами и купете идеалните подаръци за кръщене още днес.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator