Перце за китара

Обложка

Перце за китара

А ти хареса ли тази статия?!?

Свиренето на китара е изкуство, от което доста млади хора са привлечени. Но за да извличате максимума от инструмента трябва да се запознаете с принципа на боравене с него, както и аксесоарите, способстващи за това. Знаете ли как да използвате перце за китара? В зависимост от това дали сте начинаещи или вече можещи в използването на този прекрасен музикален инструмент има различни размери на този аксесоар. Разнообразни като цветове, материали на изработка, форми и цени можете да намерите. Основно срещаме такива от пластмаса, дърво, гума, метал. Дебелината на материала също играе важна роля и когато свикнете с един размер доста трудно се приспособявате към друг. Може би и поради това китаристите винаги подменят перцата си за китара с различни като материали и цветове, но не и размери.

Основно са познати две форми под които се произвеждат тези перца за китара. Това са равнобедрен триъгълник и сърце. Въпрос на предпочитание е с каква форма ще изпитвате удобство за свирене. Друга разлика в моделите перца е това, че освен разнообразен материал то те имат и различна гъвкавост и твърдост. По принцип вида на перцето , с което ще свирите е второстепенно. Първо трябва да решите с каква китара ще свирете и тогава да купувате каквото и да било перце за нея. Например, когато използвате електрическа такава то правилото е да свирите с метално перце, тъй като тук се изисква по-голяма бързина и самата стабилност при изпълняване на заданието е повече от задължителна, за да се държи адекватно и самото перце.

Тъничките перца за китара са по-меки и понякога китаристите без особен опит изпитват големи затруднения при използването им. Те се огъват и самото задържане на перцето в ръката и правилна позиция изисква много добри умения. Затова е препоръчително да се използват перца, които са средни като дебелина и стабилност, за да може ръката да свикне с него и тогава да се пристъпва към по-високо ниво. Но всичко зависи от стила на свирене. Така че причините за избор на този аксесоар са доста комплексни и трябва сами да прецените положителните и отрицателни свойства на всеки модел перце за китара.

Интересен факт е, че не малко китаристи прибягват до ръчно направени перца за китара. Те използват стари грамофонни плочи и банкови карти за да направят точният за ръката им размер перце. Така си гарантират, че аксесоара , с който свирят е точно този от който имат нужда. Почитателите на фабрично изработените модели не избират по марка, а по това дали самото перце е достатъчно комфортно и удобно.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове