От значение ли е какъв спрей за нос ще използвате при ринити?

А ти хареса ли тази статия?!?

Носната лигавица изпълнява изключително важно функция. Предоставената локална защита на дихателните пътища срещу микроби, вируси, бактерии и патогени е от съществено значение за човешкия организъм. Затова при проблеми, които засягат правилното функциониране на този орган е наложително да бъдат предприети спешни мерки. Едни от най-честите симптоми, които показват нередност са запушен нос, ускорена секреция, възпалени, кихане, дразнене. Облекчаването и овладяването на симптомите спомага за оздравяването на носната лигавица и подпомага способността ѝ да предпази дихателните пътища от атаките на носителите на различни заболявания. Сред основните средства за лечение е назик спрей за нос. Продукта е добре познат на пациентите и се предлага без рецепта ва аптечната мрежа. Кое нарежда Назик сред предпочитаните лекарства от категорията ще споделим в днешната публикация.

Спрей с научно доказан механизъм за действие

Продукта притежава изключителни свойства. Благодарение на двете активни вещества, а именно декспантенол и ксилометазолин се постигат:

 • Бързо облекчаване на възпалителните процеси;
 • Оздравяване на стените на носната лигавица;
 • Отпушване и спомагане за лесното дишане.

Клинични проучвания показват, че още при първо прилагане на спрея пациентите получават облекчение на симптомите. Често препаратите, които се предлагат на пазара са разработени само с една от тези съставки – ксилометазолина. Но се оказва, че процеса на възстановяване и оздравяване е изключително дълъг. Именно формулата на Назик доказва, че продължителността на симптомите на ринити може да бъде значително намалена посредством комбинацията на двете ключови съставки, които участват в производството на продукта.

Приложението на Назик спрей е широкообхватно. Лекари препоръчват използването му при:

 • Хрема;
 • Настинки;
 • Запушен нос;
 • Течащ нос;
 • Възпаление на носната лигавица;
 • Алергични ринити и други.

Едновременно овладяващи производството на секрет и отпушващ носа ефект гарантира спрея Назик. Когато носната лигавица е изложена на риск и се наблюдава симптоматика на гореизброените заболявания и проблеми не отлагайте използването на продукт, който значително ще облекчи състоянието ви и ще се погрижи за подпомагане на оздравителните процеси.

За ролята на декспантенола в Назик

Термините, които ще откриете в листовката на пациента може би не ви говорят нищо. Но е желателно да бъдете напълно наясно със състава на продукта, който ще приложите с оглед на осигуряване на бързо облекчаване на симптомите. Ключа в постигането на положителен ефект с използването на спрей Назик се дължи основно на основната активна съставка декспантенол.

Детспантенола представлява натурално активно вещество, чиято основна задача е да подпомогне бързата регенерация на засегнатите от възпалението клетки. Съставката е производно на витамин В5, който всъщност е известен още като пантотенова киселина. Свойствата на веществото е в това, че спомага за ускоряването на оздравителните процеси. Сред водещите функции, поради които се наблюдават такива клинични показания са именно регенерирането на клетките в много бързи темпове. А когато носната лигавица е здрава то можете да разчитате на възобновяването на основната ѝ защитна роля.

Благоприятните ефекти

Не е необходимо да потвърдим, че се касае за клинично доказан продукт, който е изключително ефективен както при възрастни така и при деца. Спрея за нос се предлага във варианти, които са подходящи за пациенти в различна възраст и са с гарантирано положителен ефект при спазване на препоръчителната дозировка.

Много са причините, които се оказват основателни за използване на точно този, а не друг алтернативен продукт, но сред най-съществените се нареждат:

 • Скъсяване на продължителността на симптомите;
 • Подобряване бързото оздравяване на носната лигавица;
 • Ефективно регенериране на засегнатите клетки;
 • Отпушване на носа още при първо приложение;
 • Намаляване на секрецията;
 • Без риск от привикване.

Когато купувате такива лекарствени препарати не гледайте само цената, а ефективността, която медикамента би могъл да гарантира. Посредством подходящия спрея за нос можете да постигнете много по-бързо възстановяване и да ес върнете към обичайния си ритъм на живот.

Вижте повече информация по темата в APOS

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове