Оризов протеин – какво трябва да знаем

Обложка

Оризов протеин – какво трябва да знаем

А ти хареса ли тази статия?!?

Протеинът е едно от най-важните химически вещества, с което постоянно трябва да снабдяваме тялото си. Той не може да се натрупва в организма подобно на мазнините, затова е необходимо ежедневно да си го набавяме чрез храните, които консумираме.

За тази цел трябва да имаме разнообразна и богата на различни видове хранителни продукти диета. Невинаги обаче можем да разчитаме на голяма част от тях, тъй като са преработени многократно с консерванти и подсладители.

Това, естествено, не може да ни откаже от консумирането им, но затова пък може да ни подтикне да потърсим алтернатива. Такава могат да бъдат хранителните добавки, и по-конкретно протеините на прах.

Разбира се, те не могат да заменят основното хранене, но могат да служат като допълнение към него, за да можем да имаме с какво да „работим“ във фитнес залата в случай, че не можем да качим мускулна маса от приема на обикновените хранителни продукти.

В онлайн магазините е пълно с какви ли не видове протеини. Често не знаем дори какво търсим и кое всъщност е най-подходящо за нас. В сайта на Workout.bg обаче възможностите са неограничени – предлагат се висококачествени продукти за всеки клиент, каквито и проблеми той да има.

Оризов протеин – предимства

Оризовият протеин е от по-малко известните. Вероятно това се дължи на доминиращия на пазара суроватъчен протеин, който обаче крие зад себе си и някои недостатъци – не всеки може да го консумира поради наличието на лактоза.

Една от основните причини, която може да ви накара да се обърнете към оризовия протеин е възможността да се използва по различни начини. Въпреки че обикновено протеините на прах са предназначени за тези от вас, които искат тренировките им да са максимално ползотворни, протеини като оризовия могат да се използват и в готвенето.

Високата температура няма да наруши целостта му, затова можете спокойно да го вплетете в хранителния си режим. Включете го към любимата си рецепта и експериментирайте как може да подобри вкуса на някои ястия.

За тези от вас, които са добре запознати със същността на протеините, е известно, че въпреки всичко пълноценните (тези, които се съдържат в животински продукти) съдържат по-голямо количество протеин.

И още няколко…

Друго предимство на оризовия протеин е способността му да намалява гликемичния отговор, т.е. влияе върху нивата на кръвната захар. Обикновено храненето им повлиява така, че те (заедно с инсулина) се покачват след хранене и впоследствие се връщат на ниво „глад“. При креатина нещата стоят по друг начин.

Оризовият протеин намалява гликемичния отговор, като ви помага да регулирате нивата на глюкозата в организма си. Също така е силен антиоксидант и регулира холестерола.

Пазарът на хранителни добавки може да бъде изключително объркващ. Това обаче не трябва да ви мотивира да търсите това, което отговаря на вашите нужди, а в сайта на Workout.bg можете да бъдете сигурни, че ще го откриете. В онлайн магазина се предлагат продукти от най-високо качество, с които да поддържате вашето тяло винаги във форма.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator