Искате да купите китара, какво ще свирите или е за подарък?

Обложка

Искате да купите китара, какво ще свирите или е за подарък?

А ти хареса ли тази статия?!?

Ще ни бъде сложно да систематизираме видовете китари, оптимално подходящи за отделните музикални стилове, но те изглеждат по брандове, приблизително така:

  1. Фендер са универсални китари, с тях се свири всякаква музика, т.нар. телета. Те са от висок до среден клас и в зависимост от страната, в която са направени варират от 500 лева и инагоре.
  2. Гибсънса висок клас, моделът мечта за всеки музикант и нови струват над 1000 лева, но трябва да се внесат, тъй като са без официален представител у нас. Всички китари са с двойни адапрери и са подходящи за всеки стил с характерното си топло и мазно звучене.
  3. Скуайърса нисък клас китари и се продават за около 230 лева, те са дъщерна на Фендер и също са подходящи за всеки стил. Много са популярни в България.
  4. Епифон, чиято майка е Гибсън са отново нисък клас универсални китари и струват около 500 лева и нямат представителство у нас.
  5. Ибанес са подходящи за свирене на метал музика и се предлагат и в трите възможни класа. Цените им тръгват от 300 лева и нагоре и се внасят, защото и те са без представителство.
  6. Би Си Рич са най-добрия избор за свирене на метал музика. Ангажиращо е, но са неповторими. Отново са в три класа и цените започват от 300 лева и се покачват за останалите. Макар не често, намират се нови модели и у нас.
  7. Стаг са подходящи за начинаещи китаристи и цените тръгват от 250 лева. Имат и добри модели, но като цяло не са достатъчно издаржани, за да удовлетворят напредналия музикант.
  8. Греч са китари за блус и се срещат в България. Те са само висок клас и цените им започват от 1000 лева и нагоре.
  9. Джаксънса подходящи за тежка музика – като започнем от хеви и стигнем до пънк. Цените им тръгват от 500 лева, среден и висок клас, внасят се отвън.

За да оптимизирате разходите можете да проверите цените в  някои известен онлайн музикален магазин и да сравните цените с останалите такива магазини.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове