Обеци – език

Обложка

Обеци – език

А ти хареса ли тази статия?!?

Не са малко приятелите и познатите ни които са на мнение, че поставянето на обеци на различни места по тялото ни е странно и твърде ексцентрично. Всъщност пиърсинг модата е многовековна и в действителност не всеки човек я приема като такава. Продупчването на доста болезнени места за да бъдат поставени обеци – език, пъп, вежда и още по-нетрадиционни като зърно и гениталии за други общности е религия и култура. Предприемането на такава болезнена стъпка е свързана най вече с желанието на хората да проявят своята индивидуалност и по някакъв начин да изглеждат красиви и привлекателни. Честно казано не всички видове пиърсинг считам за естетични. Но това е лично решение и ако човек смята, че с поставянето на обеци-език е привлекателен за партньора си и за самия себе си то няма причина да не го направи.

Доста лекари обаче съветват да се внимава с поставянето на бижу на езика. Основателни са причините за здравето ни и може би преди да тръгнете към пиърсинг студиото е редно да се запознаете с едни от най-срещаните неприятни последици. Именно тях ще изложим в днешната статия. Действително носенето на накити е известно още от древността. Човекът се стреми да акцентира върху своята красота и да привлича погледите на противоположният пол. В това има доза ексцентричност, тъй като методите за разкрасяване понякога са свързани и придружени с доста болка, която трябва да понесем.

Поставянето на обеци на езика е съпроводено освен с болка и период на дискомфорт и адаптация на тялото към чуждото тяло, на което трябва все пак да намерите място в устната си кухина. Само за пример ще дам поставянето на пломба. Замислете се, че поне седмица е нужна да свикнете с усещането, че вече кариеса е запълнен и някак приемате новият материал. С обеци-език дори периода на привикване е доста по-дълъг.  Не са рядкост ситуации, при които се оказва, че единствено желанието не е достатъчно и не можете да свикнете дори и с малка като размер обеца. Познати са също и случаи, в които поставена метална обеца за език води до счупване на зъб. Не са приятни такива моменти, но е добре да сте запознати с последствията преди да сте решили, че този накит е подходящ за Вас. В зависимост от избраната обеца също така са вероятни и алергични възпалителни процеси, които изискват лечение с антибиотик.

Психически се настроите  за дискомфорта, който Ви очаква. Задължителни са загубата на вкус, невъзможност за хранене и подуване на езика. Това разбира се с времето отшумява и ако не изпитвате други затруднения от поставената обеца на езика ще настъпи и период, в който единствено ще можете да се наслаждавате на новото си бижу.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове