Наргиле

Обложка

Наргиле

А ти хареса ли тази статия?!?

Колко голям е риска за здравето ни когато пушим наргиле? Кое е по-безопасно наргилето или цигарите? Още много подобни въпроси се дискутират в интернет пространството. Но имайте предвид, че самото вдишване и преминаването на катранения дим през белите Ви дробове няма да повлияе много добре на здравословното Ви състояние. Не веднъж по медиите са тиражирали това, че като цяло никотиновата зависимост е един от бичовете на нашето време. Това е част от модата и сам човек избира дали да използва наргиле, лула, цигара и друго приспособление, с което да пуши тютюн. Действително увеличаването на цената на тютюневите изделия цели хората да се осъзнаят и намалят драстично употребата им. Но няма как да убедите запаления пушач, ме това може да го убие. Той ще изложи редица други по-опасни ситуации, в които сме поставени и дали ще го блъсне кола или ще загуби живота си от прекомерна употреба на любимото си наргиле за него не от особено значение.

През последното десетилетие нашумяха така наречените наргиле кафенета и барове. Въпреки забраната за пушене в затворени помещения тези заведения си спечелиха правото да се пуши в тях. Навлизането на ориенталската мода се засилва като по време на пушенето се пие и силен чай. Така насладата за сетивата е в пъти повече. Много такива заведения предлагат и пушенето на ароматни наргилета като по този начин привличат на своя страна и голям кръг от дами, които също са почитателки на пушенето.

Употребата на наргиле у нас е разрешена. Много лекари обаче са на мнение, че пушенето на наргиле е доста вредно и петдесет всмуквания на дима от това приспособление са равносилни на пушенето на две кутии цигари. Въглеродния оксид, който се поглъща от тялото забавя нашите реакции и именно това е причината след второто всмукване да се чувствате толкова отпуснати.  Дори и смесен с ароматни билки тютюна от наргилето е отново толкова не безопасен за тези които го пушат, както и за околните.

Когато пушите наргиле е добре да не го правите в затворени помещения, още по-малко в присъствието на деца, за които този силен аромат може да предизвика главоболие. Много почитатели споделят, че обичат да си павкат наргиле у дома, но трябва да сте наясно, че така излагате на риск от различни заболявания членовете на семейството си.

В много тийнейджърски събирания и купони често се пуши колективно наргиле. Този начин не е много препоръчителен от хигиена гледна точка, така че сами можете да прецените да се включите в следващото завъртане на приспособлението за пушене.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове