Наргиле

Обложка

Наргиле

А ти хареса ли тази статия?!?

Водна лула, наргил , хука, бабъл и още ред други интересни названия са познати по света за да се опише наргилето. Тези приспособления за пушене традиционно свързваме с ориента. Това е част от една култура, която през вековете успява да запази традициите и обичаите си. Прекалено голяма стриктност има в това да се пуши наргиле. Не случайно познавачи го описват като действие, което граничи с изящно изкуство. Използването на водната лула е страст която е позната още от древността. За нейна родина се сочи Индия и тук толкова се спазват обичаите, че това да видите по улиците дете което пуши наргиле се смята за нещо обичайно и абсолютно в реда на нещата. Нашата култура не приема подобни изяви и пушенето е предимство от което могат да се възползват възрастните като се има предвид най вече това, че все пак не е от най-безопасните хобита за човешкото здраве.

Увлечението по пушенето на хука в Европа е от няколко десетилетия. Всъщност ние познаваме това приспособление от нашите съседи, а именно Турция. В ориента това да се пуши лула, бонг или наргиле е традиционно и по време на традиционни празници такива прояви са не просто задължителни, а са част от определен ритуал. Не пушачите не биха разбрали какво му е толкова ценното на пушенето през този добре изглеждащ уред. Но запалените почитатели на тютюневият дим биха споделили, че да се пуши наргиле е много по-омайващо и отпускащо от това да пушете цигара. Всяка една култура си има традиционни модели наргилета, които можете традиционно да намерите в магазините на съответната страна. У нас обаче такива приспособления ще можете да си набавите в специализирани онлайн магазини или пък такива за сувенири. Колкото и да не Ви се вярва не са малко и непушачите у нас които купуват този предмет. Те го правят не заради самото пушене, а поради факта че харесват визуално предмета.

Има разбира се и такива, които го използват с лечебна цел. Става дума за билколечението. Много по-голяма част от билките прониква в тялото ни ако те се приемат именно чрез употребата на наргиле. Доста интересни модели се предлагат на пазара и какъв ще изберете Вие е единствено лично предпочитание. Днес можем да кажем, че наргилетата се използват Както за пушене на тютюн, така и друг вид билки. Не са малко и наркозависимите, които също използват наргилета за да пушат трева и други упойващи треви. Затова използвайте и следвайте инструкциите, които получавате с покупката на продукта.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Браво, страхотна статия, а какво мислтие за новите нашумели електронни наргилета ?

  2. Сега съм на морето и тези Elf Bar са нашумели доста, гледам че и чужденците ги пушат

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове