Наргиле

Обложка

Наргиле

А ти хареса ли тази статия?!?

Водна лула, наргил , хука, бабъл и още ред други интересни названия са познати по света за да се опише наргилето. Тези приспособления за пушене традиционно свързваме с ориента. Това е част от една култура, която през вековете успява да запази традициите и обичаите си. Прекалено голяма стриктност има в това да се пуши наргиле. Не случайно познавачи го описват като действие, което граничи с изящно изкуство. Използването на водната лула е страст която е позната още от древността. За нейна родина се сочи Индия и тук толкова се спазват обичаите, че това да видите по улиците дете което пуши наргиле се смята за нещо обичайно и абсолютно в реда на нещата. Нашата култура не приема подобни изяви и пушенето е предимство от което могат да се възползват възрастните като се има предвид най вече това, че все пак не е от най-безопасните хобита за човешкото здраве.

Увлечението по пушенето на хука в Европа е от няколко десетилетия. Всъщност ние познаваме това приспособление от нашите съседи, а именно Турция. В ориента това да се пуши лула, бонг или наргиле е традиционно и по време на традиционни празници такива прояви са не просто задължителни, а са част от определен ритуал. Не пушачите не биха разбрали какво му е толкова ценното на пушенето през този добре изглеждащ уред. Но запалените почитатели на тютюневият дим биха споделили, че да се пуши наргиле е много по-омайващо и отпускащо от това да пушете цигара. Всяка една култура си има традиционни модели наргилета, които можете традиционно да намерите в магазините на съответната страна. У нас обаче такива приспособления ще можете да си набавите в специализирани онлайн магазини или пък такива за сувенири. Колкото и да не Ви се вярва не са малко и непушачите у нас които купуват този предмет. Те го правят не заради самото пушене, а поради факта че харесват визуално предмета.

Има разбира се и такива, които го използват с лечебна цел. Става дума за билколечението. Много по-голяма част от билките прониква в тялото ни ако те се приемат именно чрез употребата на наргиле. Доста интересни модели се предлагат на пазара и какъв ще изберете Вие е единствено лично предпочитание. Днес можем да кажем, че наргилетата се използват Както за пушене на тютюн, така и друг вид билки. Не са малко и наркозависимите, които също използват наргилета за да пушат трева и други упойващи треви. Затова използвайте и следвайте инструкциите, които получавате с покупката на продукта.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Браво, страхотна статия, а какво мислтие за новите нашумели електронни наргилета ?

  2. Сега съм на морето и тези Elf Bar са нашумели доста, гледам че и чужденците ги пушат

  3. Very useful content and keep share more blogs and check this best Vape

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове