Най-красивите забележителности в света

Обложка

Най-красивите забележителности в света

А ти хареса ли тази статия?!?

Масивни ледници, потресаващи планини, равнини, изпъстрени с диви животни: Ние със сигурност живеем в голям, красив свят. И макар че точното определяне на най-красивите забележителности на майката природаможе да отнеме цял живот, ние смятаме, че тези 50 пейзажи из света и спиращи дъха чудеса – от Аризона до Антарктида – трябва да се преместят в самия връх на списъка ви за пътуване.

Водопадa Анхел, Венецуела

Венецуела прелива от природни чудеса, включително най-високият водопад в света – 3212-метровите каскади от Ангелските водопади, разположени в защитения от ЮНЕСКО национален парк Канайма. Канайма е най-популярната атракция в страната и водоскоците се простират смайващо 19 пъти по-високо от Ниагарския водопад.

Антарктида

Точно така, тук поставяме цял континент. Въпреки че 99 процента от Антарктида е покрита с лед, пейзажът все пак успява да бъде невероятно разнообразен – сюрреалистични сини ледници, активни вулкани, груби водни пътища на прохода Дрейк и 360-градусови гледки на недокоснат сняг. И тези гледки са още по-добри, когато императорски пингвин или гърбав кит се появи.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/antarctica-mountains-ice-sea-water-3575037/

Каньон на Антилопа, Аризона

Каньонът на Антилопа е каньон за слотове на американския Югозапад. Името му Навахо се превежда като „мястото, където водата тече през скали“ – алюзия за създаването на каньона чрез ерозия. Тесните вълнообразни пространства между скалните образувания позволяват ярки шарки, когато слънчевата светлина е филтрирана през набраздения камък.

Азорските острови, Португалия

Приблизително на 900 мили от брега на Лисабон, този португалски архипелаг може да вдъхнови скитане с една снимка. Това е едно от любимите кътчета за почивка на Серена Уилямс. Там тя отдъхва от тежкия сезон. Мястото я зарежда с енергия и й помага да бъде една от най-добрите тенесистки в света, а тенис залаганията за Юес Опън през 2020 са 7.00 за това Серена да грабне титалата.  Любими са й проливните долини, стръмните скали на брега на океана, редиците от сини хортензии и разпръскването на водопадите. Всичко това превръщат Азорските острови в рай, който си струва да се проучи – просто не забравяйте да посетите, преди всички, които познавате, да ви надминат.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/azores-waterfall-oasis-forest-2580225/

Пустиня Атакама, Чили

Мечтали ли сте някога да изследвате Луната? Едно пътуване до Вале де ла Луна в чилийската пустиня Атакама е много по-кратък полет. Годините на ерозия са оставили зад назъбени върхове, сухи речни корита и пейзаж, поразително подобен на този на любимите ни небесни тела.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/atakama-chile-coyote-rock-797617/

Арашяма Бамбу, Япония

Всеки пътешественик трябва да изпита ефирното сияние и привидно безкрайните височини на тази бамбукова горичка в покрайнините на Киото. Опитът дори се простира отвъд визуалната сфера: През 1996 г. Министерството на околната среда на Япония включи звуците тук – скърцане на дърва, шумолене на листа – като един от 100-те най-добри звукови пейзажа на Япония.

Авеню на Баобабите, Мадагаскар

Отделен от континентална Африка с 250 мили вода, Мадагаскар е най-голямото приключение, което все още не сте имали. Тайните на островната нация включват гигантски молци, лемури с очи с бъгове и места като сюрреалистичното авеню на Баобабите, където вековните дървета достигат височина от близо 100 фута.

Национален парк Банф, Канада

Лесно едно от най-красивите места в Канада, Националният парк Банф  е с гледка към канадските Скалисти скали и е предназначено за любители на дивата природа. Паркът е известен и с изобилието си от красиви езера, включително езерото Луиза, езерото Морен и ледниковото езеро Миневанка – всяко по-девствено от последното.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове