Най-добрите играчки за кучета, които да купите от зоомагазин

Обложка

Най-добрите играчки за кучета, които да купите от зоомагазин

А ти хареса ли тази статия?!?

Едно от най-хубавите неща за стопаните на кучета е това да гледат любимците си как играят, а изборът на най-добрите играчки не е толкова лека задача. Играчките са важна част от благосъстоянието на вашето куче, независимо каква порода, възраст, или големина е то. Какво трябва да имате предвид при покупката на играчки от зоомагазин?

Възраст

Трябва да имате предвид възрастта на кучето си. Триседмично кученце все още е със своите млечни зъбки, така че играчките трябва да са с по-мека гума или плюшени. От 3 до 9 месеца на кученцето ви ще никнат зъбки, така че най-добре избягвайте твърда гума и не забравяйте да се запасите с повечко играчки! То ще дъвче всичко, което може да долови, така че голямо разнообразие от играчки за дъвчене ще го разсее от любимите ви обувки.

След като фазата на никнене на зъбите премине, вашето куче ще има достатъчно здрава челюст за по-твърди гумени играчки и безкрайна енергия за игра с топки или дърпане на въжета. Към 7 годишна възраст или малко повече, вашето куче няма да има същата сила на челюстта и зъбите, но все пак е важно да му давате по-меки играчки, които да дъвче и които го насърчават да бъде активно, като лесни за хвърляне топки и пръчки. За щастие има много опции, специално създадени за кучета на определени възрасти, всички от които съответстват на възрастта на вашето куче, неговия размер, и личните му дъвкателни навици в зоомагазин PetNetShop.

Размер и текстура

Дори при възрастните кучета, дребният йоркширски териер е малко вероятно да дъвче толкова силно колкото голямата немска овчарка, така че те често ще се нуждаят от играчки, които са подходящи за по-малка челюст. По същия начин играчка, която е прекалено мека, може да се счупи на парчета и кученцето да се задави или да я погълне – като в резултат на това се появят стомашно-чревни блокажи. Ако забележите, че играчките започват да показват признаци на повреда обикновено е най-добре да ги замените.

Важен е и правилният размер на играчката. Нещо твърде малко може да бъде погълнато също толкова лесно. Общо правило е да се уверите, че нещо е прекалено малко, като проверите дали се побира зад задните молари на вашето куче. Ако е така, значи представлява опасност за него.

Видове играчки

Дори въоръжени с тази информация, избора на играчки все още може да бъде малко объркващ. Докато пазарувате в зоомагазин, обмислете тези четири разновидности на играчки, съобразени с необходимостта от вашето куче и ще можете намерите перфектната играчка.

  • Топки

Има гумени топки, плюшени топки, топки за тенис, топчета от пяна, топки с пискюли и др. Всички отскачат по различни начини. Тази класическа опция е чудесен начин да поддържате вашето куче активно. Когато намерите топката с подходящ размер за вашето куче, уверете се, че е направена от достатъчно траен материал, за да не я разнищи на малки парченца. Топките също така ви насърчават да се включите в играта, като това ще помогне да укрепите връзката си с вашият любимец.

  • Въжени играчки

Повечето кучета обичат да играят на въже с техните собственици и други кучета. Може би най-важното нещо, което трябва да запомните за въжените играчки, е да се уверите, че кучето ви няма да ги разкъсва на парчета. Въжените играчки обикновено са плюшени и са изработени от лен, кожа, маркуч или въже, така че е необходимо да ги замените веднага щом забележите повреди като раздробяване или забележите липсващи парчета. Никога не изтръгвайте играчката от устата на кучето си, тъй като това може да му създаде големи здравословни проблеми. Ако искате той да пусне играчката, трябва да го обучите да отговаря на команди като „пусни“.

  • Лакомства и дъвчащи играчки

Докато всичко може да бъде играчка за дъвчене, има някои играчки, направени специално за дъвчене и най-добре е да ги използвате за тази цел. Обикновено изработени от пластмаса или твърд каучуков материал, тези играчки са изработени да издържат. Някои дори могат да бъдат пълнени с лакомства за обучение. Те трябва да са достатъчно меки, за да ги дъвчат, без риск от счупване, но достатъчно трайни, за да не се разпадат лесно на малки парченца. Само бъдете сигурни, че използвате здравословни лакомства в играчките си, за да поддържате здраво кучето си!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове