Лули

Обложка

Лули

А ти хареса ли тази статия?!?

Пушенето на лула се смята за екстравагантно, нетрадиционно и дори елегантно. Но с това биха се съгласили единствено тези,които са почитатели и ползватели на тютюневият дим. Страстта от това да вдишваш омайният дим от тютюна е не просто ритуал при пушенето на лули, то е цяла религия. За разлика от това да извадите цигара от кутията и да я запалите при лулите има специална подготовка, която изисква търпение и време. Именно за това единствено ценителите биха се запалили по това начинание и веднъж опитали пушенето на лули се превръща в нещо, което винаги искат да правят. За да замените цигарите с лула трябва да се подготвите предварително за такава стъпка.

Като начало трябва да си набавите комплект за пушене, а не само средството за вдишване на дима. Самият инструментариум може да бъде като цена такъв който можете да си позволите. Но запалените пушачи на тези приспособления ще Ви кажат, че има много голямо значение от какъв материал ще бъдат изработени те.  Една такава може да струва между 20 и 1020 лева.Всичко зависи от това какви материали са вложени за нейната изработка. Преди доста години за да се изработи една лула се е използвало специално дърво, което не се възпламенява от тлеещият тютюн. И до днес традицията за тези ръчно изработени приспособления съществува, но като цяло се считат за колекционерски и цената им е доста висока. Пазара предлага фабрично произведени от стъкло, метал, порцелан и други материали.  Цените на тези са по-достъпни и това прави лулата едно вече масово средство за пушене на тютюн.

Знаете ли, че един заклет пушач може да притежава дори седем такива уреда, които да използва при пушене. Така всеки ден от седмицата той се разнообразява по отношение на визията на лулата която пуши. Това приспособление трябва да се почиства за да можете с всяко използване да не се усеща остатъчния тютюнев привкус от предходното действие. В зависимост от това какъв е модела на лулата и начините за почистване са различни. За тях можете да се информирате когато купувате нова или пък да потърсите информация в интернет.

Лекари провеждат изследвания, които показват, че пушенето на лула е по-безопасно от това да се приема дима от обикновена цигара. Много заболявания се катализират от пушенето на тютюн и други упойващи треви. Имайте предвид, че токсичността която навлиза в тялото може да е причинител за не малко нелечими заболявания, затова не прекалявайте с пушенето.  Правете го за удоволствие, но и с мярка.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове