Лули цени

Обложка

Лули цени

А ти хареса ли тази статия?!?

Пушенето на лула е известно от древни времена. Разнообразни са били материалите, от които те са били изработвани, а това всъщност определя и тяхната цена. Един от интересните за производството им материали е миршаум. Това е минерал, чиито произход е мистериозен, но за сметка на това е много популярен сред почитателите на пушенето. Такива лули цени са доста скъпи, тъй като те са ръчно оформяни в разнообразни и атрактивни форми. Смята се, че този минерал е образуван от останки, които са разложени и с течение на времето се е получил този лек подобен на морска пяна материал. Тези лули въпреки високата си цена са желани и ценени от колекционерите. Историята ни дава данни, че граф Андраши, който бил един от уважаваните в елита на Будапеща и страстен пушач при едно от пътуванията си намерил две парчета от миршаума(морска пяна). Той ги предоставил на един талантлив резбар и ковач, който изработил от лекият порест минерал лула. От тук всъщност се смята, че датират именно тези елегантни и стилни приспособления за пушене. Всъщност човекът, който изработил тези лули станал доста популярен и започнал да развива своята дейност като предлагал тези на високи цени лули на знатни и богати пушачи.

Сигурно не знаете, но във Вашингтон годишно се произвеждат 15 милиона такива не от какъв да е материал, а то царевични кочани.  Още от 1869 г това производство е изхранвало не малко семейства, които са били производители на такива царевични кочани и до ден днешен традициите в производството им се запазват. Поради масовото производство е повече от ясно, че лули цени ще са доста достъпни дори и за най-бедните страстни пушачи и почитатели на това приспособление. Широкото им разпространение от този евтин материал, ги прави и толкова масови за употреба. Но не всички такива от царевични кочани са на еднаква цена.  Предлагат се и такива, чиято изработка е по-специфична и изисква по-дълъг период за да може една лула да излезе на пазара. Цените при тези по-специални царевични модели са по-високи.

Много запалени пушачи и такива с възможности разбира се притежават класиката в жанра при лулите, а именно тези, които се произвеждат от брайер. Технологията на производство на една такава е изцяло ръчна и времето за обработка на материала е доста дълъг. Дървото е издръжливо на горене, но за достигне това си свойство то трябва да е добре изсушено и обработено. Единствено с колекционерска стойност се произвеждат такива брайерови модели. Те се предлагат на доста висока цена и не всеки пушач може да си ги позволи. Днес лули на ниски цени се предлагат от стъкло, керамика, метал и други евтини материали.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове