Лечение с Кристали – Наука или Магия

Обложка

Лечение с Кристали – Наука или Магия

А ти хареса ли тази статия?!?

Кварцовите кристали (като лилавата разновидност Аметист и други) се използват за изцеление и ритуали през цялата човешка история.

Това е един от седемте ценни предметта на будизма, поставени в нагръдника на Висшия Жрец на Израел в Библията, мощен камък на шаманите и клетки на Майката Земя според индианците.

В най-старите писания на Земята, в санскритската литература на древна Индия, кварцовите кристали се наричат Бхишма-Ратна, полускъпоценен камък, който премахва страха.

Индийските мъдреци, индианците, ацтеките, келтите, египтяните и много други древни не са използвали кварцови кристали, само защото са примитивни както голяма част от модерния свят ги възприема все още, а защото са знаели че груби, фини и духовни енергии съществуват.

От сложността на квантовата механика до обикновенната красота на Кирлианската фотография, съществуването на „фина“ енергия (незабележима за петте сетива – като радио вълните) вече не е под въпрос.

Въпреки че без съмнение ще отнеме време, за да бъдат приети от установената медицинска общност, алтернативните терапевти от много области признават, че без да се възстановява фината енергийна система на хората, човек не е възможно да бъде в най-доброто си здраве. Много е написано как кристалите, особено кварцът, могат да подобрят човешкото здраве, но основната полза често се пропуска.

Кристалите структурират, слънцето затопля, водата намокря … това е тяхното предназначение …

Кварцът олицетворява архитектурно и математическо съвършенство, основано на златното сечение, phi, ф … точно както Великите пирамиди.

Върховете на всички кварцови кристали са под ъгъл точно като Великата пирамида на 360/7 или 5l.43 градуса.

Добре документираните предпазващи и заточващите свойства на бръснача подсказват за възстановителните и въвъждащи в ред способности, които тази форма притежава. Тъй като тези свойства се проявяват от архетипно ниво (т.е. от естествения архетип на Ф, как те се проявяват на физическо ниво, може да не е очевидно.)

„Хармонията кара малките неща да порастат. Липсата й води до разпад на големите неща.“ – Саллуст, римски историк и политик, 86 – 34 г. пр.н.е.

Електронната индустрия използва кварца, не защото е красив, а защото структурира енергията точно, в този случай – електричеството. Естествената тенденция на кварца е търсене на хармония.

Преструктурирането на физическите и фините тела, които обикновено се нуждаят от всичко, от въздуха, който дишаме до водата, която пием, сега се признава в много алтернативни терапии като предпоставка за оптимално здраве. Университетът Джорджия откри, че във всяко човешко тяло всички болестни клетки (независимо от болестта) са заобиколени от така наречената „неструктурирана“ вода. Те също така установяват, че всяка здрава клетка е заобиколена от структурирана вода.

Кварцът структурира вода и други енергии естествено, както и усилва тези енергии чрез принципа на резонанса. Кирлианската фотография показа, че само държането на кварцови кристали с два върха може да удвои измеримите електромагнетични полета на човешкото тяло.

Най-добре познатият пример за способността на кварца да структурира енергия е скромният кварцов часовник. През 1880 г. е открито, че ако се приложи електричество върху кварц, той вибрира. Разумно може да се предположи, че всеки ще вибрира с няколко електрода, прикрепени към тях, но разликата при кварца е, че той вибрира в последователен и хармоничен модел. Толкова е хармоничнен, че можем да кажем колко е точния час с него.

Избора на елемент за синхронизация не е представлявало проблем. Кварцовият кристал е вероятно хиляди пъти по-добър за синхронизирането, отколкото камертона, а кварцовите кристали са тук в продължение на много години. Нужно е само да се избере типът и честотата на кристала.

Кварцът работи перфектно, за да напасне гръцкия архетип „шестнадесети“, Хексада. Единствената трудност е представлявал избора на технология на интегралните схеми, която би функционирала при достатъчно ниска мощност.

Сега, кварцовите кристали се използват в продължение от много години, за да дадат точна честота за всички радиопредаватели, радиоприемници и компютри. Тяхната точност идва от невероятно множество свойства.

Кварцa, силициевият диоксид като повечето пясък, не се влияе от повечето разтворители и остава кристален до стотици градуси по Фаренхайт. Това, което го прави електронно чудо, е фактът, че когато е компресиран или огънат, той генерира заряд или волтаж на повърхността си. Това е доста често срещано явление, известно като пиезоелектричен ефект. По същия начин, ако се приложи волтаж, кварцът ще се огъне или промени формата си много леко.

Ако една камбана е оформена от един единствен кристал кварц, тя ще звъни в продължение на минути, след като е ударена. В материала почти не се губи енергия. Кварцовата камбана, ако е оформена в правилната посока към кристалната ос, ще има вибриращ волтаж на повърхността си, а скоростта на трептене няма да се повлияе от температурата. Ако повърхностния волтаж на кристала се откъсне с плакирани електроди и се усили от транзистор или интегрална схема, то той може отново да бъде приложен към камбаната, за да продължи да звъни.

Кварцова камбана може да се създаде, но това не е най-добрата форма, тъй като твърде много енергия е свързана с въздуха. Най-добрите форми са прави ленти или диск. Интересното е, че природата предпочита правата лента. Лентата има предимството да запазва същата честота, при условие че съотношението между дължината и ширината остане същото.

Кварцовата лента може да бъде малка и да трепти на сравнително ниска честота, като за часовници обикновено се избира 32 килохерца (KHz). Не само поради размера, но и защото веригите, които се делят от честотата на кристала на няколко импулса в секунда за дисплея се нуждаят от повече мощност за по-високите честоти.

Силата е бил един от основните проблеми за ранните часовници и швейцарците са изразходили милиони, опитвайки се да внедрят технология с интегрални схеми, която да се раздели от 1 до 2 MHz, които по-стабилните дискови кристали генерират. Не е чудно, че техните часовнци са признати и предпочитани в цял свят.

Съвременните часовници от кварц сега използват нискочестотна лента или кристал оформен като камертон. Често тези кристали са направени от тънки листове кварц, покрити като интегрална верига и ецвани химически за да бъдат оформени.

Основната разлика между доброто и неутралното записване на времето е първоначалната честотна точност и точността на ъгъла на рязане на кварцовия лист по отношение на кристалната ос. Помислете за това по отношение на свещената геометрия. Количеството замърсяване, което е позволено да преминава през капсулата до повърхността на кристала вътре в часовника, също може да повлияе на точността.

Електрониката на часовника първоначално усилва шума при кристалната честота. Това се изгражда или регенерира в трептене, карайте звъненето на кристала да започне. Изходът на часовниковия кристален осцилатор след това се преобразува в импулси, подходящи за цифровите схеми. Те разделят честотата на кристала и след това го превеждат в правилния формат на дисплея. Или, в кварцовия часовник за ръце, разделителите създават импулси от една секунда, които задвижват малък електрически мотор, а този мотор е свързан със стандартни зъбни колела, за да задвижват часовника на ръката.

Ако кварцът може да организира енергия просто като влиза в контакт с нея, не е трудно да започне да се разбира влиянието им върху здравето и умовете ни. Във време, когато все повече се признава необходимостта от енергийно лечение, това е основата на самата натуропатия да се приеме, че Природата го е направила първа и то по най-добрия начин.

„Човешката изобретателност може да създаде различни изобретения, но никога няма да създаде по-красиви, нито по-прости, нито по по-предназначение, отколкото природата, защото в нейните изобретения нищо не е излишно и нищо не е предостатчно.“ – Леонардо да Винчи

Източник: https://zenlife.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове