Караоке колонки

Обложка

Караоке колонки

А ти хареса ли тази статия?!?

Караокето е световен феномен. То води началото си от бумът на масовата култура през 70-те години на XX век. Като всеки феномен той си има свое начало, развитие и средства за усъвършенстване на преживяването. В този текст ще разгледаме едно от тези средства, а именно съвременните караоке колонки, които може да се ползват в домашна среда, на партита, в барове и клубове където празненството е гарантирано.

Думата караоке произлиза от японските думи карапо и оке, които приложени заедно означават нещо като празен оркестър, тоест музикалното оформление на което му липсва мелодията или певецът.

Противоречиви са твърденията за измислянето на караокето. Японският произход на думата ни отвежда до японски изобретател и музикант Дайсуке Иноуе, който през 1971 г. изобретява машина наподобяваща караоке система. Патентът за първата професионална система обаче се държи от Роберто дел Росарио, филипински музикант изобретил машина за караоке през 1975 г. В тази система дава началото на съвременните караоке колонки.

Изобретателят й я описва като удобна певческа система, многофункционална, компактна и преносима. Тя включвала в себе си усилвател, говорител, лентов механизъм, опционален тунер, радио, микрофон с миксер и с функции за подобряване на гласа и добавящ ефекти към самото пеене. Цялата тази система била поставена в един корпус досущ като една съвременна караоке колонка.

Филипинската връзка не е случайна. Когато Росарио изобретил тази система, той поставил началото на феномен в собствената си страна. Днес караокето във Филипините е като национален спорт. Там съществува караоке телевизия, караоке стаи, в които всеки може да иде да пее и какви ли не събития свързани с караокето. Дори една от легендарните американски рок групи Journey, през 2007 намира своя нов вокалист именно след като гледали изявата на филипински караоке певец Абел Пинеда.

Да се върнем на караоке колонките в техния съвременен вариант. Освен вече изброените технологии, с които са изпълнени, днес те са съвместими с повечето операционни системи. Така много по-лесно може да се започне караоке парти с избор на песните от компютър.

Микрофоните също са усъвършенствани и трябва да знаете, че те не са от най-високо качество, защото за масовите модели караоке системи е препоръчително микрофоните да не улавят всяка тънкост на гласа както при професионалните певци. Така се избягват неприятни ситуации особено когато на караоке парти се изявяват подпийнали веселяци или дръзки подражатели на разни световни музикални звезди,

Преди да изберете караоке система, разгледайте различни караоке колонки, които имат своите характеристики. Обикновено търговците онлайн предлагат подробно описание на моделите, като засягат както техническата част позната на озвучителите, така и възможностите за обикновените любители, които просто искат да попеят.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове