Какво да гледаш когато купуваш ръчен часовник?

Обложка

Какво да гледаш когато купуваш ръчен часовник?

А ти хареса ли тази статия?!?

Наближават празници , а с тяхното настъпване макар отново да сме в криза, всеки иска да си купи нещо хубаво да се поглези или пък да подари на любим човек качествен подарък. И тогава какво, решаваме да сме оригинални и вместо нов смартфон, ние искаме да купим часовник, първо ни излиза по-евтино и второ, това е доста важен аксесоар при мъже и жени, който още се ползва, въпреки че всеки има поне по един модерен телефон. Но изборът на правилен часовник не винаги е лесен, това не е като да избираш телефон с най-добрите параметри на най-добрата цена, часовниците също имат параметри, но може би те не са чак толкова важни за по-голяма част от хората. За да изберем правилно, ние трябва да познаваме човекът, за който избираме и най-вече да знаем какво харесва.

Ако купуваме часовник на мъж, не са едно и две, нещата които да съобразим. Важно е да знаем дали този мъж спортува активно, как се облича, какъв е неговият стил и евентуално какъв модел часовник ще му допадне, дали нещо елегантно и леко или пък кварцов модел със стоманена верижка. Дали пък не е изцяло спортен тип и прекарва времето си в спортната зала или на плувния басейн? Тогава ще се търси нещо друго разбира се. Някои мъже имат повече от два часовника, а други се задоволяват с един универсален, твърде често такива модели ги наричаме спортно-елегантни. Истината е, че те могат да се носят през цялото ни ежедневие без значение от повода.

Аз съм от тези гадове дето носят цели три часовника, е вярно и трите не са супер скъпи, но си ги харесвам. Понеже съм студент нося един модел на лекции, изглежда стилен, но всъщност не е много скъп, с метална верижка е и е удобно слагането и махането от ръката ми. Вечер като излизам на срещи с приятелката слагам нещо по-елегантно, с видим механизъм и кожена каишка. Разбира се тук говоря за скелетон часовници.
Предполагам сте виждали такива. Събота и неделя пък си нося един по-евтин часовник, често ходя в планината или на разходка другаде и този ме устройва напълно, просто не го мисля къде ще го драсна, защото не е скъп и си е цяло чудо, че работи толкова време, но трябва да призная и китайците имат добри произведения в този бранш.

Като ти си избираш часовник, няколко неща са важни, чети по-долу за да разбереш.
Първо както при всяка покупка, трябва да знаеш какви пари можеш да си позволиш да отделиш. Часовници има на различни цени, както се казва има за всеки нещо. Така че първо сметни колко пари ти се дават. Може да си купиш часовник за 30лв., за 300лв. за 3000 та дори и 30 000лв. Разликата на пръв поглед между моделите не е толкова голяма, но разбира се, ако ти се дават повече пари и искаш нещо по-добро, то естествено, че трябва да купиш по-скъпото. Друг вариант, който аз предпочитам е да имаш няколко часовника. Така не ти омръзват, а и ги сменяш често според тоалета и настроениeто ти, все пак рядко се вижда часовник с такъв дизайн, че да пасва на всички дрехи, нали?

Нещо друго важно е материалите за изработка на самия часовник. Преди всичко един часовник трябва да вдъхва доверие, да е изработен от такива неща, които позволяват, той да функционира по-дълго, без да се счупи. Корпусите на най-добрите часовници са направени предимно от стомана, платина и злато, защото това са все качествени материали. Относно каишката, тя може да бъде отново стоманена или пък златна. Също така силиконова и кожена. Всичко при избора зависи от цената, от вашата визия за нещата и разбира се целите за часовника, казано просто къде и за какво ще го ползвате, някак не върви да отидете на стадиона със супер изискан и елегантен часовник, покрит с малки бляскави камъчета, кожена каишка и някакви други украси.

Важното при избора е да знаете за себе си или човекът, на който ще купувате някои основни неща, като например какъв му е стила, къде работи и къде ще носи часовника. Това е важно, за да не се получават някакви странии ситуации. Не върви сякаш на човек, който всеки ден работи в офис да му се подари спортен часовник. На такъв мъж или жена трябва да се търси нещо изискано, не много тежко и най-вече елегантно. Къде можем да намерим такива часовници на нормални цени? Първо трябва да следите всички промоции по различните онлайн магазини. Да някои от тях правят измислени промоции, като първо вдигат цената и после е намалят, но други наистина мислят за своите клиенти. Особено преди празници е много вероятно да откриете нещо доста намалено, а това е хубав знак, така да се каже вид далавера. Вземате нещо, което по принцип струва повече на по-ниска цена.

Ако пък не търсите промоции, то разгледайте магазините във вашия град, вижте цените на часовниците там, или пък потърсите в интернет за часовници. Достатъчно е да напишете в гугъл: часовници или пък мъжки часовници. Ще ви излязат стотици сайтове, все ще си харесате нещо на добра цена. Ако искате да си спестите търсенето, ние ще ви помогнем. Препоръчваме ви един не лош сайт, разполагат с богат каталог от механични и други модели. Може да го разгледате на IskamChasovnik.com.

Пожелаваме ви успех с пазаруването и не забравйте, че времето е може би най-ценното нещо, което притежаваме!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове