Как да използваме подслушвателни устройства?

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес техниката е изработена така, че да предлага на своите потребители максимум функции срещу минимум усилия. С цел да предложи практичен начин с минимални усилия да бъде свършена важна задача. И това се отнася, както за професионалния живот, така и за личния. Никой вече няма време и нерви излишно да се затормозява с инструкции и множество стъпки, през които да се премине, само и само, за да се стигне до нещо елементарно.

В този ред на мисли самия израз подслушвателни устройства може да ви прозвучи като някое адски трудно за използване средство за шпионаж или непочтени действия. Истината е обаче, че тези технически джаджи вече са дотолкова опростени що се отнася до тяхната манипулация, че няма нужда да четете тонове литература, за да се запознаете с начина им на действие.

Първо има няколко вида подслушвателни устройства – физически и софтуерни. Физическите пък се разделят на бръмбари, подслушватели за стена и такива, използващи мрежите на мобилните оператори. Във всеки случай боравенето е лесно – точно като детска игра. Бръмбарите са такива подслушвателни устройства, които трябва да се свържат с кабела на стационарния телефон, за да може да предадат разговора към специален рекордер или пък пряко свързване на друга линия към тази.

Подслушвателите за стена имат няколко елемента – микрофон, който да се постави на стената, слушалки, с които да се чува всеки звук от другата страна и тяло, от което можете да настройвате звука или да включите записващо устройство.

И най-практичните подслушвателни устройства са третия вид физически такива – тези, които използват мрежата на мобилните оператори. Те са с малки, дискретни размери и неопределена форма. Не приличат на някакво тайно устройство с неясно предназначение, а в повечето случай на кутийка, в която се поставя сим карта. Няма надписи по нея, няма звукови сигнали. Изобщо няма начин да се разбере какво е това. Някои са маскирани и като батерии за мобилен телефон. Използването им също е лесно. Преди да ги включите просто трябва да поставите една неизползвана от вас, но активна сим карта, без пин код в специални слот за това. След което може да програмирате устройството. Тъй като голяма част имат вече и гласов контрол, може да изпратите от вашия телефон към устройството команда, която да активира гласовия контрол. Така когато някой заговори пред него, микрофона се включва и започва да записва или препраща към вас като предварително ви изпрати смс, че се е включило.

По този начин ще имате винаги реална представа за неща, които се случват около вас – в дома, офиса или на друго важно място. Ако искате и ясен звук, предаващ целия разгвор, освен картина, всички подслушвателни устройства, са чудесна алтернатива на скритите камери.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. Цигов Чарк вили (Симеон Иванов)

  Още преди десетина години приятел беше направил в час по електроника подслушвателно устройство, което излъчваше сигнала по радио честотите, а размера му беше на кибритена кутийка. Вярно обхвата на излъчване беше малък но вършеше работа, а излизаше почти без пари. Та мисълта ми беше, че с малки познания може да си направи прилично подслушвателно устройство за любителски цели.

 2. Замунда (Боби Зараджиев)

  Предлагате ли от тези микрослушали, които се използват от студентите по време на изпитните сесии? Ако да – какви са характеристиките им и каква е цената?

 3. Това няма ли начин да ти заседне в охото ??

 4. За съжаление в днешно време тези устройства не се използват за нищо положително. Най-вече за преписване на изпити и мамене на проверяващи.

 5. Аз лично не съм ползвал устройства за подслушване, но съм ползвал такива против подслушване…определено има полза!

 6. Spy (Ивах)

  Еми ако не си ползвал подслушвателни устройства, може да посетиш и разгледаш spy.bg, там може намериш всичко и пък и най заредения магазин на бг пазара с шпионски неща от подслушвателни устройства до скрити камери и също има и детектори и бръмбари за отриване на такива скрити джаджи

 7. А до колко това е законно?

 8. услуги (Ivo)

  Очаква се, предвид някои СРС-та, регулации в тази посока..

 9. подслушватели (шпионски)

  Вече изключително много хора прибягват до такива устройства и то най-вече в личен план (разбирайте че масово се изневерява) :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове