Как да изберем според фигурата си правилните дрехи в секция дамски блузи ?

Обложка

Как да изберем според фигурата си правилните дрехи в секция дамски блузи ?

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес ще поговорим за доста тривиален продукт от Вашия гардероб- дамската блуза . Често не се замисляме за нея като важна част от облеклото тъй като е може би най-широко използваният артикул който носим ежедневно и толкова сме се сраснали с него, че едва ли не съществува. Но въпреки всичко не всяка блузка е подходяща за всяка фигура. Да изброим няколко типа фигури за да добием представа за правилния избор на блуза спрямо формата на тялото.

Фигура тип пясъчен часовник : характерна и доста често срещана женска форма на тялото. Особености – тесни рамена с широк ханш и голям размер гръдна обиколка. Подходящ модел за такъв тип тяло са разкроените модели блузи или туника рокля която да скрие широката част на ханша и да акцентира на най-атрактивната част – гърдите. Добър вариант е артикула е да с дълъг ръкав за да бъдат скрити евентуално по широките ръце. Туники с един размер нагоре – тъй наречената овърсайз мода – е добро решение на въпроса. Друг модел който е малко смел като послание но смятам, че трябва да се спомене- блуза тип бюстие . Тоест без ръкавен модел без презрамки. Тук изцяло се отваря бюста като акцент и е подходящ за „определени“ ситуации.

Фигура тип гръцка амфора : характерни особености – издължен силует, широк ханш и сравнително широки рамена. Тук е необходим малко по-различен подход заради рамената. Права блуза с навиващи ръкави или такава със разкроена под бюста част би била идеална комбинация. Дамски блузи тип риза със копчета отпред и колан ще очертаят ханша съвсем леко. Същевременно ще успеят да изпъкнат и акцентират на положителните и хващащи окото дадености на тялото.

Фигура тип крадрат- уви и такъв вариант е познат на дамската форма. Тялото е с почти равни пропорции на гръдна обиколка, талия и ханш. Обикновено се получава при ниски дами с малък торс. И за тях има решение – даже като че ли дори е по-лесен избора на правилна блузка. Просто прав модел с декорация или друг акцент е чудесно решение. Всъщност този тип тяло е почти универсален в случая, тъй като не се изисква прикриване или изпъкване на една или друга част. Все пак не трябва да се прекалява – например открити деколтета и блузи с презрамки като потници не са за предпочитане.

В заключение може да се отбележи, че трябва внимателно да се подбират блузите защото това е първото „съприкосновение“ на окото със тялото. Ако се следват елементарни правила за пропорция винаги ще имаме блестяща визия и хармония в облеклото.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове