Как да изберем моторно масло за автомобил с голям пробег

Обложка

Как да изберем моторно масло за автомобил с голям пробег

А ти хареса ли тази статия?!?

Някога, автомобилите не се налагало да бъдат толкова обслужвани от собствениците им, колкото днес. Всеки трети модерен автомобил има пробег, измерен в шест цифри – повече от 120 хиляди километра. Вярно е, че това състояние на нещата стана възможно благодарение на използването на подходящо моторно масло от шофьорите.

Днес много компании произвеждат различни марки продукти, чиято основна цел е да се увеличи експлоатационният живот на личните превозни средства.

След паркиране на превозни средства с достатъчно голям пробег, петна от масло могат да се видят на земята или асфалта. Освен това тези превозни средства трябва да се зареждат с масло по-често, отколкото се изискваше преди. Често, особено в студено време, уплътненията на коляновия вал се втвърдяват и губят еластичност, което води до пукнатини и изтичане на масло.

Поради факта, че моторните масла съдържат специални херметични добавки, които влизат в порите на уплътненията, формата и еластичността на частите се възстановяват.

Производителите на петрол непрекъснато изобретяват нови „подновяващи“ съставки и това е чудесна помощ за шофьорите, въпреки че повечето уплътнения са „способни“ да набъбнат в обема си и да спрат течовете.

Всички знаят, че колкото по-дълъг е пробегът, толкова повече части на двигателя се износват. В резултат на казаното, плавността на работата намалява и производителността намалява.

Моторните масла, произвеждани днес, са по-вискозни, отколкото преди. Всеки клас на вискозитет има доста широк цифров диапазон. А най-високите нива имат продуктите, произведени за автомобили с голям пробег. Освен това те могат да имат по-голям брой модификатори на индекса на вискозитет.

Благодарение на такива моторни масла, пролуките между буталните пръстени и цилиндрите са запечатани, смазката не се изстисква в случай на силно износване на лагера на двигателя. Наличното високо съдържание на износоустойчиви добавки помага да се намали загубата на компресия.

От гореизложеното, можем да заключим, че в много отношения маслата, разработени специално за автомобили с голям пробег, са по-добри от най-добрата синтетика.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове