Качествените дентални инструменти – необходимост за всеки специалист

Обложка

Качествените дентални инструменти – необходимост за всеки специалист

А ти хареса ли тази статия?!?

Интересно и впечатляващи е развитието на стоматологията през годините. Ако преди век използването на няколко инструмента и приспособен за леко накланяне назад стол са били достатъчни  за практиката на зъболекаря то днес денталната практика може да се похвали с изключително навлизане на технологиите и максимално улесняване дейността на лекарите. Първият стол се е появил на бял свят още през 1790г и е имал дори леко смешен вид. Доста примитивен, но за времето си е бил достатъчно практичен за лечителите на зъби. Дори е разполагал и с малка възглавничка, която и била поставена на главата на пациента за допълнително удобство. Знаете ли, че голяма част от дентални инструменти са създадени именно от стоматолози. Логично е това като се има предвид, че те са хората, които могат да преценят какво им е нужно за да бъде лечението напълно адекватно.

Материалите и пособията в двадесет и първи век са стигнали доста високо стъпало в медицината. Усъвършенствани и лесни за използвани тяхната роля за практиката на лекарите по дентална медицина е наистина незаменима. Разнообразни като видове тези дентални продукти се изработват от медицинска стомана, както и други материали, които могат да бъдат стерилизирани без те да се окисляват и корозират. Това е момента, който е значим за правилното лечение с помощта на използваните качествени пособия. За да достигне един дентален инструмент до ръката на зъболекаря Ви той преминава през редица лабораторни  изследвания. Те са насочени към това самият специалист да изпита удобството при работа с тях и същевременно да се направи преценка дали въпросният инструмент е достатъчно безвреден за пациента.

Когато посещаваме зъболекаря си виждаме множество зъболекарски инструменти, които грижливо са подредени на денталния кар. На Вас може и да ви се виждат прекалено много на брой, но имайте предвид, че стоматолог, който държи на хигиената и здравето на своя пациент(както и на своето собствено) следва да има достатъчно пособия, които да използва. Това, което прави впечатление е, че веднъж използван един инструмент той отива за почистване и стерилизация. Но зъболекаря има нужда от друг такъв, а няма време за губене за да изчака замърсеният да излезе от стерилизатора. Ето това е причина в един добре оборудван стоматологичен кабинет да има достатъчно дентални инструменти, които да бъдат използвани.

Правилната употреба на инструменти, както и грижа за инструментите на стоматолога ги прави и дълго използвани. Те не се малка инвестиция и специалистите по дентална медицина са доста прецизни и внимателни, когато боравят с тях. Така  осигуряват необходимото лечение на своите пациенти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Денталните инструмвенти са от съществено значение за качеството на услугата, която извършва вашия зъболекар. Едно от нещата, които винаги са ми правели впечатление, когато посетя стоматолог, са неговите инструменти – доколко са модерни, чисти и качествени.

  2. Професионално избелване на зъбите и може да получите и в Да Винчи Клиник – град София ж.к. Студентски град

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове