Избор на нови гуми и правила за тяхното съхраненине

Обложка

Избор на нови гуми и правила за тяхното съхраненине

А ти хареса ли тази статия?!?

И ето, че лятото е към края си и е време да помислим за оборудването на автомобила със зимни гуми.  Ако миналата година сте купували нови то това е добре, само ще трябва да ги смените в автосервиз или вулканизатор и сте готови за път. Ако пък тези, с които разполагате са в края на техническите си характеристики е време да си купите нови. Заради финансовите си проблеми много от българските шофьори допускат една огромна грешка. Сигурно се сещате за нея. Да, става въпрос за покупката на зимни губи втора употреба. Единственото, което провокира водача да купи такива употребявани гуми е факта, че цената им е два пъти по-евтина от новите. Но, его го и онова тревожно „НО“, на което трябва да обърнете внимание. Имайте предвид, че реално купувате гуми за един сезон, а не поне три както при новите гуми. Сега вече можете да сметнете кои Ви излизат по-евтино – новите или вече използваните.

На практика предимствата да си купиш нови най-добрите нови зимни гуми 16 никак не са малко. Най-главното  е сигурността, която ни се гарантира на пътя. Всеки шофьор, който малко или много се интересува от техническото състояние на автомобила си е проучил внимателно какво означават индексите, които се изписват върху гумата. Съобразно вида на автомобила и джантите, с които разполагате се избира съответния вариант за товароносимост, скорост, големина  и други. А новата зимна гума не може по нищо да се сравни с онези, които вече са били използвани. Стабилността на автомобила по завоите при мокра и заледена настилка, добра и комфортна возия и още много други фактори крещят в полза на новите такива. Един също толкова важен въпрос, който задават шофьорите е дали е нужно да се сменят и четирите гуми или пък е достатъчно да купите само две. Наистина и тук ще бъдем критични. Не можете да изисквате от возилото да работи в синхрон с две износени и две нови зимни гуми.  Вие дали обувате един стар и един нов ботуш през зимата и очаквате това да ви спаси от падане на заледен участък? По същия начин е добре да разсъждавате и когато избирате гуми за колата.

Това, което можете да направите обаче и да удължите живота на своите нови зимни гуми е да ги съхранявате правилно. За целта не ги оставяйте на открито под жаркото слънце, защото така каучука се саморазрушава и губи своите качества. В търговската мрежа се продават специални калъфи, които предпазват гумите от високите температури и освен това ги запазват сравнително чисти. Използвайте гараж, таванско помещение или мазе за да приберете на сухо и прохладно място зимните си гуми. Така ви гарантираме, че ги използвате максимално дълго.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Аз лично използвам хотелите за гуми и там оставям както зимните, така и летните си гуми. Предпочитам този вид съхранение, заюото не се чудя къде да ги оставя у дома, а и знам, че там ще ги съхранят както трябва. Нямам оплаквания досега :)

  2. Важно е да се съхраняват гумите, аз напоследък като ги сменям дори не ги прибирам в чували…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове