Химическо отпушване на канали

А ти хареса ли тази статия?!?

От основните 4 вида отпушване на канали в тази статия бихме искали да ви представим химическия и пневмо-хидро-импулсния метод.
Химическото отпушване на канали е може би най-разпространеният метод, който се използва както при затлачили се канализационни системи, така и при проблеми с чистотата и свързаните с нейната липса преустановяване функционирането на други жизнеподдържащи жилищни и индустриални системи, свързани с циркулирането на вода и други течности.

Същността на този вид отпушване на канали се състои в разтварянето на утайките и затлачилите канала нечистотии, с помощта на разпенени посредством специално оборудване, сертифицирани почистващи средства с промишлено приложение. Използването на пяната и повърхностно активните вещества (ПАВ), заедно с органични и неорганични киселини, усилва действието на препаратите, освен това дава и допълнителен ефект при механично въздействие, ако са се образували затлачвания от пенени сегменти.

Пневмо-хидро-импулсният метод говори сам за себе си, името в този случай казва всичко. Този метод за отпушване на канали ни позволява да почистим канализационна система с помощта на многократни импулси, произвеждани с помощта на специален импулсен апарат. При този вид почистване на канали, през пълната със сточна вода проблемна тръба минава кинетична импулсна вълна, в която има голямо количество мехурчета от газопарова смес, възникващи в следствие минаването на акустични вълни с висок интензитет през течността по времето на полупериода на разреждане. Движейки се с теченията на водата, образувани от повишеното налягане или по времето на полупериода на свиване, споменатите вече мехурчета се унищожават в хиляди миниатюрни експлозии, излъчвайки при това ударна вълна. Завихрянията на водата и въздуха откъсват утаилите се по стените на канала нечистотии, следва водна вълна обогатена с кислород, която отмива откъсналите се елементи.

Последната фаза при това отпушване на канали е изсмукването на утайките с помощта на специално оборудване. Сериозно занимаващите се с този вид отпушване на канали фирми имат машини с вместимост над 10 000 литра, което им позволява да вземат поръчки от притежатели на големи здания; търговски и офисни центрове, дори заводи.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. диета в дебелариум (Мирка Василева)

    На мен единствено химическото отпушване на канали ми помогна. В моя имаше толкова боклуци и какви ли не работи, че си помислих какво ли не. Но всичкото това имаше един хубав край

  2. каяк обучение (Камен Миланов)

    Аз смятам, че химическото отпушване на канали е най-добро и винаги помага. Надявам се, че мисля правилно.

  3. Слав Славов (Слав Славов)

    Този метод става все по-популярен и търсен от хората в днешно време. И има защо – при качествени уреди за диагностика могат да се отстранят аварии и на супер недостъпни места. Аз лично съветвам да се търсят само доказани фирми в бранша, които разполагат с необходимата техника.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове