Гостивар, една легенда се завръща.Е-вестник за града.

Обложка

Гостивар, една легенда се завръща.Е-вестник за града.

А ти хареса ли тази статия?!?

Чували ли сте за македонският град Гостивар, а за неговият локален сайт ? – не? –  сега ще ви образоваме.

Гостивар, преди време се е казвал Костово, това е било старото му название и е град в централната част на република Македония, точно под Шар планина,  в самото подножие.

Чисто, от административна гледна точка, Гостивар си е и община с централа Гостивар.

От комуникативна гледна точка, градът е свързан добре с магистрали и добри първокласни пътища. Свързаността със Скопие е по магистрала и по влакова композиция.

От туристическа гледна точка, Гостивар е известен с селцето, което е на 5 километра на юг. Там на шестотин осемдесет и три метра извира известната в България река Вардар (вижте в wikipedia). В момента се възражда вестник гостивар на адрес gostivar.com.mk, където можете да се осведомявате за всичко, което става в градът, с неговите жители и да се информирате за полезни съвети и насоки за бита. Темите на вестникът е да помага на хората да се ориентират в почти всички сфери на живота, като започнем от децата, та стигнем дори до това, как да направим ремонт със строителни материали.

Населението е доста разнообразието и цветно от общо 3800 жители (горе-долу) има десет процента български православни християни, осемдесет процента турци – мисиомани, под процент мохамедани, цигани и власи. Много от жителите на градът са българи, заради близката връзка с България и Македония.

Саат кула – едно доста известно място в Гостивар и често хората там го имат за забележителност.

Градска Демография

Брой на Населението е скромните 35 847 души, като замерванията са правени през 2002 година. Етнически състав е, както следва:

Националност Всичко
македонци 11 885 (33,15%)
албанци 16 890 (47,12%)
турци 4 559 (12,72%)
роми 1 899 (5,3%)
власи 15 (0,04%)
сърби 146 (0,41%)
бошняци 34 (0,09%)
други 419 (1,17%)

Може да се каже, че Гостивар е албански и български град,като повечето мюсюлмани са още с турското(османско, дори) съзнание, но не са агресивни, в никакъв случай.

Това е, което исках да ви представя, за едно тихо градче в Македония с много българи, разположено в сърцето на една доста разкъсваща се държава, като македонската република. Без съмнение България и Македония са много близки, като държави, като народ и традиции. За всичко това можете да се осведомите в е-новините на Gostivar.

Всичко добро пожелаваме на младият екип, ще се радваме да споделите сайтът, за да може повече хора да прочетат полезните съвети на редакторите там.

Благодарим ви за отделеното време.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове