Домашни инструменти – кои са ни необходими?

Обложка

Домашни инструменти – кои са ни необходими?

А ти хареса ли тази статия?!?

Всяка къща постоянно се нуждае от подходящо обслужване и поддръжка. Съответно, домашният майстор трябва да разполага с набор от подходящи инструменти, подготвени за такива ситуации. По правило не можете да направите кой знае колко много с обикновен чук и отвертка, а и освен това тези инструменти не са подходящи за всички ремонтни дейности.

Често се случва, че при спешни случаи просто нямате подходящ инструмент за ремонт или поддръжка. Постепенно инструментите се натрупват в килера или на балкона и повечето от тях не се използват повече от веднъж. Така се придобиват много практически безполезни инструменти, за които вече са изхарчени пари и сега те се съхраняват безопасно на сигурно място и от тях вече няма никаква полза.

Нека разгледаме кои са най-необходимите инструменти за всеки дом, които задължително трябва да приетежавате.

Нужно ли е гедоре?

За да може ремонтните работи винаги да се извършват възможно най-бързо и ефективно, е необходимо инструментите да се поддържат в ред и също така да се придобие минимален набор от помощни материали. Най-често срещаното средство за справяне с тази задача е  кутията с инструменти или така нареченото гедоре. В него можете да запазите всичките си работни инструменти непокътнати и безопасни, без риск да ги загубите или развалите. Освен това, за да работите безопасно, ще бъде полезно да закупите защитни ръкавици и очила. За да може домашната работа да се извърши възможно най-бързо и гладко, винаги трябва да държите под ръка необходимите инструменти за обновяване на дома. Не забравяйте винаги да използвате правилния инструмент за безопасна и ефективна работа.

Електрически инструменти

Всъщност това е най-често срещаният тип инструмент, което се предпочита не само от домашните майстори, но и от професионалистите. Ако говорим за инструменти, които са наистина необходими във всеки дом, тогава няма как да не споменем ротационни инструменти – бормашини и винтоверти. Нека обаче ги разгледаме по-подробно тук. Перфектната комбинация от производителност и работен капацитет е ударната бормашина, която е много полезна в случаите, когато трябва да пробиете чист отвор в дърво, метал, керамика, пластмаса и др. Трябва обаче да се има предвид, че не всеки е готов да закупи такъв комплект електрически инструменти наведнъж, за да ги използва у дома само от време на време. Ето защо съществува хибрид на тези инструменти – перкусионна бормашина. Този инструмент съчетава както функциите на ударна бормашина, така и функциите винтоверт.

Ръчни инструмент

Ръчните инструменти, въпреки цялата им лекота на използване, са най-често срещаните инструменти за малки домашни ремонти. Най-напред с приоритет трябва да се отбележат инструменти като чук, клещи, комплекти гаечни ключове и отвертки. Закупуването им поотделно обаче често може да бъде трудно и времеемко. В края на краищата е невъзможно предварително да се предвиди какво може да се случи в къщата и какви ремонтни работи предстоят на домашния майстор. Ето защо идеалният вариант е да закупите готов комплект ръчни инструменти или гедоре. В зависимост от конфигурацията, такива комплекти могат да съдържат различен брой аксесоари. Преди да закупите комплект, трябва да обърнете специално внимание точно на неговата конфигурация. Такива комплекти често са предназначени предимно за ремонт на автомобили и следователно могат да съдържат инструменти, които са безполезни у дома. Съществуват обаче и комплекти инструменти, предназначени за дома.

ВиК инструмент

Инструментът за работа с водопровода трябва да бъде във всяка къща, в която са положени тръби. Основните и необходими водопроводни инструменти за дома са  регулируеми гаечни ключове. Те са необходими, когато трябва просто да смените смесителя или фрагмент от водоснабдителната система. Регулируемия гаечен ключ пасва на много размери резбови крепежни елементи. В допълнение, обърнете внимание на факта, че в тандем с ключ винаги трябва да имате под ръка водопроводна лента или теглич, който се навие до край преди затягане на закопчалката, за да се сведе до минимум възможността за изтичане.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Всички изброени инструменти са необходими и полезни, само липсва да се добави и маламашка, когато говорим за полагането на декоративни мазилки.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове