7 Грешки на сватбените покани, които не бива да допускате

Обложка

7 Грешки на сватбените покани, които не бива да допускате

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато опре до сватбен етикет малко са късметлиите, които не допускат грешки. Дори и сватбените покани могат леко „да подхлъзнат” перфектното развитие на сватбения ден. Кои са грешките, които трябва да се постараем да избегнем на сватбените покани?

Сватбени покани без точна локация

Уведомлението не само за града в който ще се проведе сватбата, а и за мястото на което трябва да дойдат гостите е от съществена важност. За някои от гостите, които ще трябва да пътуват тази наглед незначителна информация е от съществено значение, т.к. могат да си резервират хотел който да е близо до мястото на събитието.

Не поставяте ясни граници кой е поканен и кой не

Общото правило е – двойки, които са женени, или живеят заедно, трябва да бъдат поканени заедно, дори и ако един от тях е нежелан на сватбата или пък са заедно от кратко време. Някои от двойките сключващи брак решават да поканят и двамата от друга двойка, само ако са заедно от поне една година – не правете тази грешка. За гости с единична покана трябва да бъде споменат броя на хората, които е допустимо да доведат със себе си, ако съществува такава опция.

Избирате първите попаднали ви сватбени покани

Отделете време. Ако не сте наели сватбен агент и организирате всичко сами времето е малко, но благодарение на технологиите има възможност за онлайн избор и поръчка на сватбени покани. Посетете например онлайн магазина за сватбени покани Print Your Day и изберете сред огромна колекция ръчно изработени сватбени покани.

Фалшив час на сватбените покани

Не допускайте грешката да поставите по-ранен час от реалния – тези от гостите, които обичат да не закъсняват ще дойдат в посочения фалшив част, ще се отегчат, ще се изнервят и ще развалят празничното си настроение в очакване на триумфалното ви появяване.

Не изпращайте покана на някой вече отказал да дойде

Независимо колко искате той или тя да бъде на сватбата, ако имате отказ, че ще дойде на сватбата, то не пращайте покана. Сватбената покана може да бъде изтълкувана като „напомняне за подарък” или като нахалство.

Изпращате поканата без молба за обратен отговор

Не го правете. Трябва да знаете ако не точно, то приблизително колко гости да очаквате. Изисквайте отговор за потвърждение на присъствието и поставете крайна дата до която трябва да го получите. Освен потвърждаване на присъствието можете в плика със сватбената покана да поставите и чек-лист за предпочитани ястия, напитки и музика. По този начин гостът ще усети, че сте загрижени за комфорта му и ще се почувства приятно.

Очаквания за подаръци

Противно на общоприетото мнение гостите на сватбата дори не са задължени да ви дадат подарък  - и със сигурност не и минимална сума, която трябва да похарчат, точно определен подарък който трябва да донесат или да изберат какво да купят от предоставен им списък.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. как да (Кари)

    Чудесни насоки за правилния подбор на сватбена покана.

  2. как да (Стемиком)

    Определено има много полезна информация и какво да се научи. Благодаря!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове