Защо бих изучавал чужд език в Кабината?

Обложка

Защо бих изучавал чужд език в Кабината?

А ти хареса ли тази статия?!?

Това е въпросът който пита екипа на една от най-известните онлайн школи по езиково обучение – Кабината, под формата на блог игра в която ще се включа само фиктивно, понеже имам доза пръст в организацията на играта и няма да е честно да се боря за награда спрямо другите участници.

Въпреки, че има доста езици които могат да се изучават в Кабината, аз бих предпочел Английски език и на по-късен етап бих започнал и Бизнес Английски език. Причината за това мое желание е основно желанието да пусна блога си и на Английски език, така, че да покажа знанията си пред по-голяма публика.

Всички знаят, че езиците отварят куп вратички за развитие, затова и смятам, че е желателно човек, освен родният си език да знае поне още един, още повече, че например голяма част от услугите които извършвам са по-добре заплатени на чуждият пазар и единствената пречка реално е езиковата бариера между мен и евентуални работодатели, но това е като общо причината защо бих изучавал въобще някакъв чужд език, а сега и към конкретният въпрос – „Защо бих изучавал чужд език в Кабината„.

Всъщност причините са много, но само няколко считам, че са основните които биха ме мотивирали да се обърна за изучаването на Английски език именно към Кабината и те са:

 • Удобството да уча когато пожелая и имам свободно време и желание;
 • Гъвкавостта която предлага платформата на Кабината;
 • Купищата материали които се предоставят ( т.е. не е налага да си купувам отделно учебници );
 • Възможността да практикувам повече разговорен Английски език ( поне аз съм на мнение, че практиката е много по-добър учител, от какъвто и да е текстов материал );
 • Парите – един от факторите, които не е никак за подценяване. За тези пари рядко човек може да очаква първокачествено езиково обучение, а тук това е налице. Всички учители са с дългогодишна практика и образование за да преподават;
 • И на последно място, но не и по-важност – възможността да получа лицензиран сертификат.

В общи линии, аз съм твърдо за онлайн езиковото обучение. Нямам възможност да напусна работа за да мога да си осигуря възможност за да ходя на уроци, а рядко работодател, ще се съгласи да те освобождава от работа всеки ден, само и само да си с една идея по-добър.

Много ми се ще да разбера какво мислят по въпроса и другите блогъри, затова ще се радвам ако повечко блогъри се включат в играта, а иначе искам да подканя Пламен Томов, Ангел Евтимов и Павел Джунев да се включат в играта и да отговорят на въпроса в блог играта. Естествено бих се радвал и другите блогъри напишат някой ред по въпроса :)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

12 Коментара

 1. Има само един недостатък на онлайн обучението. Това е, че има хора, които злоупотребяват със ертификатите, като са превърнали това в бизнес – поръчваш си сертификат, плащаш на трети човек и той ти го изкарва от твое име.

 2. Аз съм против дистанционното обучение. Липсва ти живия контакт… Не е същото просто не е пълноценно. Както Skype видео чата не е както да видиш и да говориш директно с човека така е и с тези курсове според мен.

 3. Ооо, защо се заблуждавате? Няма никакъв начин интернет обучението да измести дори и малко традиционното такова. Просто комуникацията лице в лице е незаменима.

 4. Неизменима е, но в забързания ни свят е невъзможно да учим всичко лице в лице, нещата се променят.

 5. the watch

  „И на последно място, но не и по-важност – възможността да получа лицензиран сертификат.“
  - изкарал съм курс в кабината – не ми е предлаган сертификат. Как да го получа – закупува ли се?

 6. Редно е да се обърнеш към офиса за повече подробности, но доколкото съм запознат има възможност да си платиш и минеш онлайн изпит пред учител от чужд университет и ако премине всичко както трябва ти издават сертификат, но пак ти обръщам внимание, обърни се към kabinata.com за повече информация.

 7. the watch

  Благодаря за отговора! Аз съм приключил с кабината. Между другото много е неприятно да ти пращат спам след курса(!). Налага се да им блокирам е-mail-a.

 8. По принцип си е неприятно човек да получава спам. Уви няма как да се избегне това.. винаги има 1-2 писъмца които успяват да се преборят с спам филтрите на пощите, но поне е по-търпимо. По принцип всеки сайт в който си се абонирал за едно или друго, трябва да ти предостави възможност и да прекратиш абонамента.

 9. здраве (Йорданов)

  Наистина е така. Ако нямаш желание за нещо просто можеш да се отпишеш от листата им с мейли.

 10. Аз опитах преди година две, но май просто не е моят начин за обучение. Пък и бях попаднал на курс, едно – две нива под моето и само изчаквах другите да мислят за неща, които знаех.

 11. Лаптопи (Стоян Иванов)

  Най-добрият вариант е да си вземеш частен учител и да си учиш когато си искаш лице в лице :)

 12. Лаптопи (индивидуални уроци п)

  Мисля, че изучаването на чужд език в кабината е добра алтернатива на фона на относително незадоволителен курс по езика. При всички положения обаче все още няма технология, която да замести добрия учител. Възможността да учиш езика заедно с някой, който владее културата и възприятията, свързани с даден език, е несравнима с други платформи.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове