Визитните картички – да представим добре своят бизнес!

Обложка

Визитните картички – да представим добре своят бизнес!

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес за разнообразие реших да поговоря малко за визитните картички. Причината е основно моите наблюдения от изминалият месец в магазина в който работя. Та там предлагаме и печат на визитни картички и честно да си кажа останах втрещен от желанията на клиентите.

По принцип не смея да твърдя, че имам неповторим дизайнерски нюх, понеже, честно казано малко съм скаран с цветовите гами и дизайнерските идеи, но поне умея да различавам кое е готино и кое не, затова и реших да драсна няколко реда с моето мнение какво трябва да представлява една стилна визитна картичка, така, че да успее да представи добре вашият бизнес и всичко това ще се опитам да представя в няколко подзаглавия.

Спазвайте шаблона…

Визитните картички са нещо като вашата лична карта – вид документ с който се представяте пред обществото и особено важно е да се спазват някой правила, особено що се отнася до бизнес визитките. Няма нищо лошо, човек да бъде изобретателен и да добави някакви нови елементи които да присъстват във визитката, но при всички положения е добре да присъстват следните данни:

  • Име;
  • Професия/Длъжност;
  • Телефон,факс, email;
  • Предлагани услуги.

Бъдете креативни!

Както споменах по-горе, няма нищо лошо човек да бъде креативен и да се опита да създаде уникална визитка, която няма да бъде захвърлена в кошчето след като я дадете на своите клиенти, дори скоро да не се налага да ползват вашите услуги.

Много от големите компании, се опитват да пресъздадат своят бизнес и в своите визитки, като за целта вкарват някой нестандартни идеи, като например, ако се занимават с продажба на парфюми използват ароматизирана хартия или пък визитките са във формата на някой от опаковките на техните продукти и т.н.

В картичките по-долу които ще ви представя, ще видите наистина страхотни примери на визитки които са си направо пленителни и определено екипа който се е погрижил за тях, си е свършил работата.

Релефни & Нестандартни визитки:

Визитка на Джон Донован - Както виждате, визитката не е нищо особено, но определено подходящата релефна хартия и добрата цветова гама я правят наистина много интересна и запомняща се.


Florian Muller - Отново много стилна визитка, като за направата и е ползвана твърда гланцирана хартия, на която има щампиран Заек (оригинално, понеже на фотографа, му викат Белият Заек).

Dyalect - Една визитка с нестандартна форма и твърда хартия

Grill Me - Това е една от най-интересните и нестандартни идеи за визитка и всъщност една от любимите ми. Особеното на тази визитка е, че главният текст се появява, когато го доближите до огън или някакъв друг източник на силна топлина, това е така, понеже скритият текст е написан с лимонов сок.

TAM Cargo - Интересното при тази визитна картичка е, че се трансформира в транспортно кашонче :)

Gitam BBDO Spicy - Много изобретателна визитка, като реално освен координатите на фирмата, можете да опитате и техните продукти.

BC Adventure Survival Training - Това е може би най-изобретателната визитна картичка, понеже става и за ядене, понеже е създадена от органични продукти :) Представете си само... стоите си на спирката. Наблизо няма откъде да си купите нещо за закуска... и хоп бъркате в портмонето, вадите визитката и започвате да ръфате :) Дали ще ви помислят за ненормален?!

Wes Thomas - Още един интересен вариант на визитка. Имате възможност да начупите отделните и елементи и да си сглобите някаква фигурка от тях.

Надявам се тази статия да ви е била, ако не полезна, поне интересна и зареждаща с много нови уникални идеи при създаването на вашите бизнес визитни картички.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. уеб дизайн (Людмил)

    Лично на мен ми хареса визитката на „Dyalect“. Именно формата и името на компанията дава представа с какво се занимава тя.

  2. Сувенири (Деяна Раднева)

    Това с лимоновия сок е наистина много оригинално.Интересно как дори и в такъв малък детайл-като визитката,е възможно да се вложи толкова нестандартна креативност.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове