Таблет vs. Лаптоп

Обложка

Таблет vs. Лаптоп

А ти хареса ли тази статия?!?

Потребителите често имат различно мнение по въпроса дали да изберат таблет или лаптоп за нуждите си от интернет по всяко време и не само. В днешната статия ще съпоставим двата вида техника и ще дадем един общ поглед върху ползваемостта им. При всички положения водещият въпрос е „Как смятате да използвате таблета или лаптопа” като всичко друго е подробност.

Битката на лаптопите с техния достоен противник

Макар навлизащите в ежедневието ни таблети, закупуването на лаптопи не намалява а тъкмо обратното. Тази тенденция се дължи най-вече на допълнителните устройства, които можем да прикачим към преносимия компютър както и например издадената клавиатура, която трудно бихме могли да компенсираме с таблет.

Таблетите могат да ни послужат когато търсим информация и искаме да я набавим по максимално удобен начин, който не изисква допълнително пространство. Те са удобни, компактни и предлагат чудесен комфорт за потребителите. Когато обаче ние сме тези, които създават и администрират информацията е по-добре да се доверим на множеството предложения за лаптопи на добри цени.

Би било чудесно ако можем да си позволим лукса да използваме таблет за да бъдем постоянно информирани и лаптоп, който едновременно с прочита на последните новини да позволява и обработката на данни, публикуване на статии и документи в реално време както и още куп екстри, които преносимият компютър може да ни предложи.

Отивайки на море или планина с основната идея да не се обременявате с работа, но твърдо искате да сте в течение на всичко, което се случва във вашата ниша то, таблета е добро решение. Ако обаче макар ваканцията професията ви изисква поддръжка на проект или постоянна кореспонденция то лаптопа е правилният избор.

Заключение

Спестете пари и си купете лаптоп и таблет. Бъдете в крак с модата и с необятният информационен поток. Постъпвайки по този начин вие ще контролирате всички събития свързани както с работата ви, така и с забавните моменти от животът.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

11 Коментара

 1. оферта (Нанко Нанев)

  Аз имам и лаптоп и таблет и от опит мога да кажа, че лаптопа е за предпочитане. И двете са големи и не можеш да ги сложиш в джоба. Вече има лаптопи който могат да карат на батерия по 4 часа (по-големите), че и до 8 часа за тези с по-малък дисплей. За параметри и леснота за ползване пак лаптопа е на челна позиция (поне според мен). Леснота за ползване… има ли смисъл да се коментира? Лаптопа е моя избор :)

 2. адвокатска кантора (Елисавета Иванова)

  В интерес на истината много зависи за какви цели ще си купя въпросната стока. В практиката много често ми се налага да проверя нещо набързо, а не винаги е особено удобно да носиш лаптоп навсякъде. Именно за това ползвам и двете устройства като взаимно допълващи се. Принципно предпочитам да ползвам лаптоп-а, понеже е много по-лесно да пишеш документи, но определено тапблета е доста по мобилен и прост за бърза употреба. Къде да проверя за закон, къде за нещо друго по темата.

 3. Александър Дженков Блог (Алекс Дженков)

  Аз лично като програмист предпочитам лаптопа,имам малък 10инчов и когато трябва да дописваш нещо било то по работа или нещо друго си е удобно.Иначе таблетът освен да си разгледаш фейсбука и да гледаш някой филм за друго не става (мое скромно мнение).Аз самият ще си взема таблет само заради интерактивните занимания

 4. лаптопа си върши повече работа със сигурност, таблета може да се ползва навсякъде,но само за проверка на разни работи по интернет, затова предпочитам лаптоп.

 5. Аз съм голям фен на компютрите. Да, правилно е, че не могат да се разнасят навсякъде, но за човек като мен, който като седне на компютъра работи с 6 програми едновременно са задължителни. Друго е с компютъра да ти работи всичко нормално, друго е програмите да прекъсват през няколко секунди с лаптопа. За таблетите пък да не говорим… никога не бих дали за такова нещо…

 6. Никога не бих дала и стотинка за таблет. Това е ултра безполезна безсмислица. Ако ми трябва да проверя нещо набързо си имам телефон. Един малък ноутбук десет инча е винаги в раницата и всичко е ок.

 7. За мен таблетите не са удобни и реално не може да се върши работа с тях. Това за което са полезни е да гледаш филмчета и да браузваш до някъде. Нямат истинска клавиатура и ако трябва да напишеш нещо е мъчение.

 8. Клюки (Simona)

  Не бих казала че таблетите са достоен противник! Не стават за друфо освен проверяване на пощата. По-реална тема би била таблет срещу смартфон.

 9. Клюки (Обичам България)

  С две ръце за лаптопите, по-подходящи са за ежедневна работа. А и таблетите според мен имат да вървят още дълъг път…

 10. часовници (Николай)

  И таблета си има своята хубава страна! Малък одобен и перфектен за път!
  и е по лек от лаптопа с поне 1кг!

 11. часовници (Филип Филипов)

  И двата продукта имат своето място в съвременният ни живот- разбира се и едното и другото имат своите плюсове и минуси. За мен лаптопът е по- многофункционален и могат да се ползват различни специализирани софтуерни програми за различни цели- графични,видеоредакция,технически програми,музикални,аниматорски и друг специализиран софтуер. Докато таблетът все още е за мултимедийно забвление и интернет, въпреки, че Apple правят Ipad-а вече доста функционален и с доста приложения за него, които се доближават до професионалните-тоест той става и за работа, докато андроид базираните устроиства според мен са повече за забавление…поне засега.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове