Химикалките като средсто за реклама

А ти хареса ли тази статия?!?

Познатите ни днес химикалки са измислени през 1938 година от Ласло Биро, който е унгарски журналист. Той пръв забелязва, че мастилото, което се използва за в печатниците изсъхва бързо, което го мотивира да направи писалка с подобно мастило. Този тип мастило, обаче е твърде вискозен и не може да се използва в обикновените писалки. Унгарецът продължава да експериментира и успява да създаде уникална конструкция, която се използва и до днес.

На днешно време има изключително много видове химикалки: луксозни, многофункционални, рекламни химикалки и други. Въпреки, че всички те се различават ужасно много една от друга по цена, външен вид, свойства и т.н., всички химикалки имат една и съща функция и приложимост – да се пише с тях. В тази статия ще разгледаме какво представляват луксозните, многофункционалните и рекламните химикалки. Нека започнем първо с луксозните химикалки. Те представляват химикалки с красив и изтънчен дизайн, гарниран в луксозна кутия. Повечето луксозни химикалки имат резервоар с течно мастило на водна основа. Мастилото влиза в писеца автоматично и при писане не се изисква никакъв натиск. Рекламните химикалки са едно от най-използваните средства за реклама от повечето фирми. Те са предпочитани, защото са масово използвани от хората. Подаряването на рекламни химикалки става най-вече около празниците, когато повечето фирми изпращат различни подаръчни комплекти на клиентите си, които в повечето случаи включват: календар за новата година, тефтер и няколко броя рекламни химикалки. Обикновено повечето рекламни химикалки са брандирани с логото и уеб адреса на фирмата, ако има такъв. Като за целта патрона се сменява с конвертор, който много прилича на спринцовка. Докато многофункционалните химикалки представляват няколко различни вида писци в едно или химикалка с мини камера, комбинирана химикалка, която включва в себе си различни цветове и други видове мултифункционални химикалки.

Химикалки са едно от най-често използваните средства за реклама от повечето фирми, но според последната статистика на една българкса агенция стана ясно, че все по-рядко фирмите подаряват химикалки на своите клиенти и бизнес партньори, като основен фактор за това е световната икономическа криза.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Много добро средство за реклама определено!

 2. Това е възможно най добрия начин за реклама.Сигурен съм всеки ще потвърди ,че в момента в който му се подаде писалка или химикалка ,първото нещо което му идва да ум е да види какво пише на нея.

 3. yasoo (Ясен)

  Много интересна статия :) )
  Да допълня само малко за историята на химикалката. Това което е описано по-горе не е на 100% вярно ;) Ласло Биро не е патентовал сам химикалката… направил го е заедно с брат си Георги Биро който бил химик, Биро поставил на писалката сачма, за да пропуска печатарското мастило като се върти. Двамата братя заедно патентовали химикалката в Унгария през 38-а година, но емигрирали в Аржентина, 2 години по късно и там патентовали химикалката за втори път през 43-а

 4. Аз съм сигурен ,че по-евтин и добър начин за реклама , която да достигне до толкова хора наистина няма,еквивалент са само листовките , но тях всеки ги хвърля в коша докато химикалката е полезна и се запазва, а ако е хубава се ползва и дълго време.

 5. часовници (Виктор)

  За момента пускам само по една визитка, но и това с химикалките ми се струва добра идея. Ще се пробва скоро

 6. Адвокат (Марин Пешев)

  Спомням си, че като малък си колекционирах такива химикалки, но така и не разбрах какво стана с тях.

 7. Електронна цигара (Кремена Младенова)

  Химикалките са отлично средство за реклама, тъй като позволяват логото и посланието на марката ти да бъдат с един човек всеки ден за няколко месеца. Особено ако е добра и удобна, то тя ще допринесе голяма полза.

 8. часовници (Николай)

  Възможно е и да се получи антиреклама с тези химикалки!
  Ако мастилото е точно за 2 реда или химикалите са стояли 10години в склад.. мастилото е спекло.. Тогава идва момента с „ебати тъпата химикалка“ и се хвърля :) Може да се помисли и за запалка ама и там може да няма гас :) )

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове