Писалките Mont Blanc – качество и бляскав лукс

Обложка

Писалките Mont Blanc – качество и бляскав лукс

А ти хареса ли тази статия?!?

Писалките Mont Blanc са нарицателно за качество и лукс, символ на стил и непреходна класа, които и до днес се ползват с висока популярност и са знак за престиж и мощ. Mont Blanc имат дълга история и традиции, с които малцина са запознати.

Първата писалка в света е изобретена около 1884 година и отначало няма определена дума за новото изобретение – често го наричали „пълнител с лостче“

И така следвайки духа на времето – епоха на нововъведения и технически прогрес през 1906 в Хамбург трима предприемчиви и будни мъже-  книжарят Клаус – Йоханес Вос, банкерът Алферд Неемиас и инженерът от Берлин – Аугуст Еберщайн обединяват усилията си полагайки основите за производство на това приспособление за писане. Обявили себе си като „Производители на първокласно злато и писалки” и започват дейността си през далечната 1908 година.  Наричат своята компания Simplo Filler Pen Company , подсказвйки по този начин на своите бъдещи потребители за лесното използване на писалката, която вече имала вградено резервоарче с мастило. Подобрявайки модела на новото приспособление през 1909 се появила и „Montblanc”, която била зарегистрирана като търговска марка, със свое лого, което било така наречената снежинка – символ на заснежения връх Монблан, което и до днес е символ на най – високо качество и най – прецизна изработка. През 1924 е представена известната Meisterstuck, която буквално означава майсторско парче и с нея започва период на търговска експанзия на писалката в повече от 60 страни. За това спомагат и прогресивните за онова време рекламни кампании, и знакът – звездичка се намира върху автомобили и самолети, навсякъде привличайки интерес.

Интересно е да се спомене, че на писеца на Montblanc Meisterstuck е гравирана цифрата 4810- надморската височина на върха Монблан.    Марката създава и ограничени, лимитирани издания по случай свои бележити събития и в знак на почит към известни личности. Такива са: 100 Year Anniversary Boheme Collection (Колекция „100 години Бохем”), Virginia Woolf Limited Edition (Ограничена серия „Вирджиния Улф”), Marlene Dietrich Special Edition (Специална серия „Марлен Дитрих”), Greta Garbo Special Edition (Специална серия „Грета Гарбо”), Alexander von Humboldt Limited Edition  (Ограничена серия „Александър фон Хумболт”). Издават се серии в памет на писателя Уйлям Фокнър, на принц Райнер III, а последната специална серия от 2011 е на името на принцеса Грейс Кели – изключително елегантнаи изящна – истински шедьовър. Тук е мястото да споменем, че има почитатели на марката, които търсят не само лукс и качество , но и изделия само за ценители – за определен кръг от купувачи. Серията Boheme Papillon е една от естетските колекции, която излиза в разновидности в бяло, жълто и розово злато и в която са инкрустирани скъпоценни камъни – 1400 диаманта и сапфира, разположени на три различни нива – невероятно произведение на ювелирното изкуство и признак за разкош.

Марката предлага часовници, кожени изделия, бижута, оптически аксесоари, парфюми и естествено луксозни писалки.

Montblanc е марка – символ за деликатна, изтънчена естетика и изключително високо качество. Всяка серия е с уникален дизайн и чар, със свой стил и характер. Изделията носят истинска наслада на пишещия, оставяйки го с незабравимо усещане, символ на култура на писане, непреходна мода, пример за съвършен дизайн и вечна естетика.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове