Почивка през лятото във Велинград

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпреки, че има още известно време до настъпването на лятото, вече му се вижда края на студеното време и началото на почивният сезон, което пък ме накара да се замисля къде ще ходим на почивка през лятото.

Обикновено предпочитам да почиваме някъде на море, но отдавна обмисляме за разнообразие да отидем в някой български град с чист въздух и да е близо до планина и най-вече с повечко зелена растителност ;) и в този ред на мисли какво по-хубаво място от Велинград.

Причината да изберем именно тази дестинация е купищата позитивно мнение на хора, които вече са били на почивка там пък и да си призная имам познати които са ходили няколко поредни години там, както и на много други подобни места и са си прекарали страхотно. Това всъщност е и една от причините да изберем тази година да не ходим на море. Другата естествено е Даяна ( дъщеря ми ). Понеже е доста малка, мисля, че няма да е много добре да се облъчва излишно на слънце, пък и почивката сред природата и чистият въздух би се отразил чудесно, както на нея, така и на нас.

Малко повече за Велинград

Понеже обичам да знам къде отивам и най-вече да знам какво бих могъл да правя на въпросното място, реших да прочета малко повече за Велинград. С няколко думи – изключително прохладен климат ( през лятото) и съответно топла и мека зима с доста наситен снеговалеж. Има страшно много забележителности в региона, като предимно са църкви, манастири, панорамни местности, извори и язовири.

Градчето се препитава основно с туризъм и туристически атракции, като изобилието от СПА центрове и хотели във Велинград е огромно. Повечето от тези хотели предлагат безплатно на своите клиенти спа или други лечебни процедури, което кара много хора от цяла българия да прекарват летните жеги именно в Велинград.

Лично аз си набелязах няколко забележителности, които съм решил да посетя, а вие какво бихте ми препоръчали?

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

  1. Доки, оправи заглавието, че Кацаров е бързал… :)

  2. Всъщност аз съм бързал :) Предполагам говориш за в-то ;) Ако нещо друго пропускам, спокойно може да ме поправиш отново, че спя ;)

  3. Много любимо място ми е Велинград. Особено обичам да отсядам в Астра за дълъг уикенд в края на месеца.

  4. Много любимо място ми е Велинград. Особено обичам да отсядам в Астра за дълъг уикенд в края на месеца. Правя го поне два пъти в годината.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове