Наглостта на аптекарите

А ти хареса ли тази статия?!?

Преди време бях писал подобна тема в която коментирах за неща които ми се струваха доста безочливи – за платените торбички в магазините.

Днес реших да драсна няколко реда за нещо ново на което попаднах съвсем наскоро ( онзи ден ). Не е нещо кой знае колко фрапиращо и изненадващо, но все пак ми се струва доста нахално и се чувствам един вид ощетен за това, че си плащам за продукт с бонус, а не получавам бонуса си.

Става дума за пакет памперси от Pampers, който е промоционален и в комплекта би трябвало да има безплатни мокри кърпички. Принципно не съм за няколко стотинки и мога да си позволя да си купя въпросните мокри кърпички, но ме хвана яд затова, че някой от аптекарите ( да продукта е купен от аптека ) си е позволил да вземе продукт, който е включен към комплекта който продават.

Накратко – онзи ден трябваше да купим пакет памперси за Даяна и съответно жена ми минавайки покрай аптеката е купила въпросният пакет.

След като се прибра, обърнахме внимание, че на пакета пише, че е промоционален пакет и към него има бонус мокри кърпички Pampers. Още по потресен останах, след като видях, явните следи от тиксото за което са били залепени кърпичките и видимо нарушената опаковка на въпросното място… просто си личи как са отлепили и то със сила подаръка от Pampers. Умишлено толкова често споменавам търговската марка с надеждата, че тази публикация, някак ще успее да се класира добре по бранда и евентуално хората занимаващи се с PR-ра на въпросната марка у нас ще обърнат внимание на този проблем, понеже съм сигурен, че тази практика едва ли е само в град Елхово и още повече, едва ли е само на едно място. Просто е неприятно човек да знае, че си е платил за едно, а е получил съвсем друго. Ясно е, че това е просто бонус към пакета, но мисля, че този бонус трябва да си го ползва човека който си е закупил въпросната стока…

Всъщност в последните няколко месеца все повече започнах да се убеждавам, че именно на аптеките трябва да се обръща много повече внимание, понеже освен тази случка, наскоро имаше една още по неприятна и за щастие всичко мина гладко… на наши приятели детенцето им се беше разболяло и му изписаха антибиотици. Отишли в аптеката с рецепта и аптекарката им дала същото лекарство, но по-леко ( не като това което е било предписано от лекаря ), при което се получава усложнение и детето кара шарка и плевмония едновременно… просто да ти настръхне косата.

Визирайки тези 2 случки, просто се замислям какво биха ни продали в аптеките и доколко са сигурни те.

Вие попадали ли сте на подобна нередност?

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Звънни на телефона на потребителя, да видиш какво ще ги направят тия от аптеката.

 2. И на мен ми се е случвало често да попадам на некоректни търговци – не само аптекари, но и всякакви други. Сега се сещам за един случай, когато си купих опаковка витамини за 2 лв, но в последствие забелязах, че въпросната опаковка е подарък към някакви хранителни добавки…
  Та въпросните кърпички вероятно са продадени на някой друг

 3. детски колички (Павлина Стаменова)

  Отгледала съм три деца и съм купувала памперси от аптека само в крайни случаи и то по няколко бройки. Както и вие сега сте разбрали, в аптеките цените на памперсите са по-високи и никога не може да си сигурен дали получаваш целия промоцианален комплект, ако въобще разбереш, че има някаква промоция.

 4. Сувенири (Деяна Раднева)

  И аз не купувам памперси от аптеките. В аптека влизам само за лекарства защото просто нямам избор. А и сега с новата информация за софарма и дистрибуторите на лекарства още повече съм скептично настроен за пазаруване от аптека. Памперси взимам от едно малко магазинче в квартала което е специализирано за детски стоки и храни. По евтино е от всички големи вериги магазини а и ми е близко.

 5. Обучението за лекари в CredoWeb е електронна форма на Продължаващо медицинско обучение (ПМО), която разширява, поддържа и актуализира знанията, придобити по време на следването и специализацията. В електронното обучение в CredoWeb могат да участват всички правоспособни български лекари и фармацевти, независимо дали са специалисти, специализанти или нямат специалност. Българският лекарски съюз (БЛС) е най-големият обучител в CredoWeb.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове