Малък поход по р. Тунджа – Елхово, посока Княжево.

Обложка

Малък поход по р. Тунджа – Елхово, посока Княжево.

А ти хареса ли тази статия?!?

От доста време съм си го наумил, но едва днес ми остана малко повече време и желание да накарам моята половинка да се поразходим малко сред природата под формата на един малък поход ( в последствие не беше толкова малък ).

Не бях ходил по този край от близо 3-4 години, но по спомен помня, че най-чисто и приятно беше именно в посока Княжево. Имаше си пътечка, доста сенчести места пригодени за отдих от някой местни рибари, но нещата към днешна дата не бяха такива :)

Та сутринта решихме спонтанно да тръгнем по хладното, та когато се стопли, да сме си намерили вече място където да починем малко преди връщане обратно и се заредихме с провизии:

 • Студена минерална водица;
 • Няколко сандвича за планираната почивка сред природата;
 • Чипс;
 • Задължително моят Canon SX 10 IS;
 • Постелка, за да не седим по тревите.

В първоначалните планове мислехме да минем и край една могила ( дам от известно време се интересувам от история и археология ), понеже бях чул, че вече са я разкопали някакви иманяри, та ако има нещо което да се вижда, да поснимаме, но в последствие се оказа, че пътят до там не е особено проходим.

Както споменах, имах спомени, че имаше доста приятни места където човек, можеше да седне и да си почине на сянка, но днес останах изненадан доста неприятно – всичко беше обрасло в треволяк. Та по тази причина след малко обиколки се настанихме на едно сравнително приятно местенце, точно на брега на р. Тунджа.

Мястото както виждате, не е кой знае какво… но каква приятна сянка беше, след около час вървене на жега :)

Естествено дойде ред да пийнем малко вода и да хапнем по един сандвич, но уединението сред природата не беше за дълго… Порадвахме се на цяло стадо козички, които с доста голям интерес ни гледаха. Не можете да си представите какво е да седите на брега на реката, наоколо само треви и козички, които си хрупат тревица. Яд ме е, че не успяхме да хванем как една коза ядеше листата на дървото, изправена само на 2 копита :)

Котки, кучета и почти всякакви други животинки бях виждал, но не и коза :)

Ето ги и гостенките:

След около десетина минутки вече нямаше и помен от тези тревопасни твари. Отново тишина, спокойствие и приятен звук на течащата река. Естествено никога нищо не е перфектно :) Имаше адски много гадинки които пълзяха наоколо и доста упорито ни хапеха, като най-нахални бяха комарите. Та постояхме час, час и нещо и решихме, че е време да се прибираме към дома. Хич не ми се прибираше, макар да съм човек който обича повече цивилизацията, но просто нямаше как да се трае този досаден сърбеж, резултат от обеда на гадинките ( естествено обедното меню им бяхме ние ).

На връщане решихме да си ударим по някоя друга снимка:

Между другото на последната снимка харесах един интересен пристан и реших да хвърля един поглед. Всичко беше наистина доста красиво, изпълнено с живот и най-вече с водни кончета, която явно се забавляваха :)

След поредицата снимки вече наистина поехме по прашните Елховски улици да се прибираме.

В заключение ще кажа, че останах страшно доволен от тази разходка. Може да беше доста изморителна, но си заслужаваше, човек да се откъсне за няколко часа от шумният градски живот ( макар да го предпочитам ).

Неприятните моменти с хапането не успяха да умопомрачат този малък маратон, но все пак имаше нещо което страшно много ме възмути и обезпокои.

За съжаление, явно не всички посетители на местността уважават красотата на природата и имаше на доста места изхвърлени битови отпадъци от пребиваването им, за което бих желал да кажа няколко думи.

Драги Господа и Госпожи/ци, ако ние не се грижим за околната среда, няма кой друг да го свърши и следващият път, едва ли ще ви е толкова приятно да седнете някъде в местността и наоколо да се търкалят остатъци от шишета, торбички, чашки и какво ли още не ( имаше дори и превръзки ). Мисля, не е толкова трудно да си прибираме отпадъците в една торбичка и да ги изхвърлим в предназначените за целта контейнери. Едва ли ще ви се схване ръката, ако поносите отпадъците си 20-30 минути.

А на вас драги посетители пожелавам една подобна разходка и весело прекарване естествено.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. Точно чипс-а ли е едно от най-важните неща? Понеже той върви с бира, а бира не видях в списъка….иначе браво, че сте успели да избягате за малко от градския шум и мръсотия:) Завиждам ви благородно (доколкото може да бъде благородна една завист) ;)

 2. Хехехех знаех си, че някой ще попита това :) и се подготвих с отговор предварително.

  Прав си бирата си върви с чипса и е една доста подходяща напитка за летните жеги, но ако си вкъщи, на заведение или просто знаеш, че няма да ти се налага да вървиш кой знае колко, понеже въпреки, че разхлажда, си те надува. Да не говорим, че и какъв мирзел хваща ;) След това няма да можем да си идем до вкъщи ;) Иначе, си е предпочитана напитка за летните жеги, ако не сме на далеч или пък ако сме с кола (и аз не съм шофьора).

 3. Свети Валентин (Валентин)

  Готини снимки, особено на козите дупета :) И снимките с насекомите мутанти са супер яки.

 4. Tuning Cars (Мирослав)

  Отивайте пак на разходка. Бях забравил за този фотоапарат, колко добри снимки може да прави :D

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове