Какво да правим при проблем с бравата на вратата

Обложка

Какво да правим при проблем с бравата на вратата

А ти хареса ли тази статия?!?

Имате красив и уютен дом, с модерни мебели, уреди и обзавеждане по съвременните стандарти за стил, качество и естетика. Обаче имате и палави деца, които си играят с вратите сякаш не са врати, а люлки или други предмети, които могат да се засилват силно-силно. В този случай, а и дори при честа употреба се случва да имаме проблем с бравата на вратата – било то външната врата или някоя от вътрешните.

Ако трябва да смените само патрона на ключалката, с една отверка и сръчни ръце можете да го направите сами. Обаче, може проблемът да е по-сложен; свързан със заяждане на дръжката, заседване на езичето на бравата, скърцане на бравата. В такъв случай се налагат други мерки, като за ремонт.

За да смените ключа е нужно да смените само няколко малки части отвътре на патрона, като бравата ще си остане цяла. Но ако се наложи смяна на бравата си пригответе отвертка и нова брава. Ако обаче не сте сигурни и не можете да се справите сами, по-добре оставете проблема на сръчните ръце на ключаря или на друг майстор-специалист в малките и фини домашни ремонти.

При проблем с бравата на вратата, трябва да се действа внимателно. Ако вратата не е външна и няма сложна система за заключване, то тя разполага с обикновен вид брава, който е горе-долу стандартен за повечето типове врати. Независимо дали направени от дървен материал, алуминиева дограма или от друг модерен материал. Затова ,намерете бравата, която ще пасне на вашата врата, иначе ако сте тръгнали да правите ремонт сами, може да се наложи да прекъснете работата точно по средата.

Смяна на бравата може да се извърши не само заради повреда, но и заради остаряване, износване и амортизиране на целия механизъм. Новата брава ще ви даде сигурност и ще разреши един от малките и досадни проблеми, с малък ремонт извършен от вас или от майстора за такъв тип случаи.

Източник: http://vsichko-za-baniata.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове