Генно Модифицираните стоки на пазара

Обложка

Генно Модифицираните стоки на пазара

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес попаднах на статия на Динко Сотиров за Биоземеделието и ми се стори добра идея да дам и аз своето мнение по въпроса, имайки предвид какво ми се случи съвсем скоро ( онзи ден ).

Искам да вмъкна преди това, че и аз нямам нищо против ГМО, но определено всичко трябва да си има граници и тези граници да се спазват. Не знам за вас, но аз определено предпочитам да си хапвам храна която първо си има нормален вид и второ нормален вкус и хранителни свойства.

Подробности за ГМО няма да давам, понеже не се чувствам достатъчно запознат по темата. Просто искам с няколко изречения да опиша какво ми се случи скоро, което е тясно свързано именно с Генно Модифицираните Организми.

Случката…

Онзи ден забелязах, че майка ми е купила доста добре изглеждащи домати и понеже беше доста горещо, реших да хапна само една салатка за по-леко ( доста ободряващо за организма в тези жеги ).

Взех аз 2 домата и останах страшно изненадан с първият поглед – бяха супер лъскави и твърди ( човек би решил, че са от восък ). Естествено привидно хубавият вид си беше доста добър рекламен трик, който успешно кара хората да купуват стоката, но останах още по изненадан когато ги разрязах. Както всеки който е приготвял салата знае, във вътрешността от горната част си има нещо като дръжка, която лично аз изрязвам ( някой обаче ядат и нея, вероятно за икономия :) ). Интересното беше, че въпросната дръжка обикновено е само в горната част, но при този домат беше чак до средата ( определено не са икономични, поне мен :) ), но изненадата ми беше още по-голяма когато се опитах да я отрежа. Самият домат беше толкова твърд, че дори с ножа беше адски трудно ( вярно, че ножа не беше от най-острите, но все пак… ).

Естествено и това не ме спря към първоначалната цел ( салатата ) и с големи усилия успях да надробя и овкуся доматите, но радостта и насладата не беше за дълго. :(

Вкуса на доматите беше доста странен. Бяха леко сладникави и за капак имаха лек привкус на риба.

Изводът

Внимавайте какво си пазарувате за вкъщи. Прекалено лъскавият вид, вероятно е знак, за  ГМО и ако не желаете да хапвате Краставици с вкус на ананас, Домати с вкус на риба или Праскови с вкус на кюфтета е добре да прегледате и произхода на продукта.

Лично аз си взех един добър урок и занапред ще гледам да си пазаря продукти с доказан произход и по-възможност от Частни Лица, които си ги отглеждат в двора, по старомодният начин – Без излишни пестициди и средства които изменят обичайните вкусови и други качества.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. онлайн оптика (Никито)

    То, братле и на частните лица дето си гледат най-истинските зеленчуци и на тях им излиза вече по-евтино да си ги купят от пазара. Егати времената. На нищо не приличат вече нито зеленчуците, нито каквото и да е. Ми то със най-обикновен салам отпреди 20 години, какви скари сме правили, а днешните и котката ми не ги яде.
    Много готин капча btw ;)

  2. Никито, ами наложиха куп комисии за следене на това и онова… така ли няма комисия която поне да следи за вкусовите качества на продуктите… е писна ми да ям домати с вкус на риба :(

  3. череша (Антон)

    За съжаление търговците предпочитат да закупят и продават ниско качествена стока с цел по-голям печалба, вместо да се поставят на мястото на потребителите, било то в лицето на техните деца.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове