Знаете ли, че някои от най-добрите покер играчи в света са българи?

Обложка

Знаете ли, че някои от най-добрите покер играчи в света са българи?

А ти хареса ли тази статия?!?

Покерът е може би единствената игра, в която картите нямат значение, такова имат само играчите. Макар и САЩ отдавна да са приели, че това откритие е тяхно, но истината е, че корените на тази игра идват от Германия и Франция. Правилата се променят във времето, но пък не трябва да забравяме, че концепцията, в която няма перфектна ръка. Покерът е възпяван в песни, историите се филмират, а героите се радват на световно внимание. И като говорим за герои, не трябва да забравяме, че българите са съвършени играчи, които никога не трябва да се подценяват на масата и нещо повече – българите са уважавани на световната покер сцена. В следващите редове ще ви запознаем с някои професионалисти, които са успели да си тръгнат с много сериозни парични суми.

1. Димитър Данчев

Няма как да говорим за професионалисти и играчи на световно ниво, без да споменем името Димитър Данчев. Пловдивчанинът изгря на сцената, след като спечели над 1.8 милиона долара през 2016 г. В момента се нарежда на 288-мо място в листата с играчи, които са спечелили най-много от играта на карти. Неговата победа не е еднократна и често това име присъства в някои от водещите позиции по време на престижните покер турнири. 6-цифрените суми от турнири докарват впечатляващи годишни доходи, при това в рамките на няколко часа. Разбира се, покерът с такива награди изисква подготовка и значително количество талант и Димитър може да се похвали именно с това. Ако се чудите дали човек може да стане милионер с покер, отговорът е да, Димитър е спечелил до този момент повече от 4.5 милиона долара.

2. Симеон Найденов

Според статистиките, Симеон се намира на 620-то място по доходност в този спорт. Мнозина биха заявили, че най-голямата му печалба от 672 190 долара не е толкова впечатляваща, но нека добавим и спечелините парични награди, които са на обща стойност от над 2.5 милиона долара. Различни сайтове следят представянето на родните играчи, а в ревюто на Bet365 от Betenemy бъдещите играчи могат да открият още допълнителни съвети за потенциалната си кариера. Не трябва да забравяме, че дори изброените играчи тук са започнали дългия път именно чрез онлайн турнирите. Софиянецът определено познава духа на картите и винаги може да извади правилните карти, когато напрежението започне да достига нови висоти. А и подозираме, че надали ще е нещастен с подобна печалба.

3. Огнян Димов

Представителят на старата столица може спокойно да се нареди до Найденов. Класацията го изпраща на 660-то място по приходи, в родната ранглиста е на 3-то място и със сигурност не е нещастен. От турнир печели почти милион долара, а практически е спечелил около 2.5 милиона долара, а хладнокръвният му поглед може да подсказва, че това не е играч, с когото искате да бъдете на една маса, не и ако името Ви не е присъства в горните редове.

4. Фахредин Мустафов

Още един софиянец, който според последните статистики се нарежда в топ 100 в един от престижните турнири в Лас Вегас. Това обаче не е единственото постижение на Фахредин. Спечелил е половин милион долара от покер турнир, а общите му приходи от тази игра са близо 2 милиона долара. Постиженията в никакъв случай не трябва да се подминават с лека ръка, особено след като Фахредин е един от много интересните играчи и често обръща класацията и прогнозите на критиците.

5. Лъчезар Пламенов Петков

Представителят на морската столица се намира на 1093-то място в класацията за спечелини приходи. За една вечер става милионер, а след това е успял да добави почти още толкова към победите си от различни турнири. Освен това не трябва да забравяме, че статистиката изобщо не обхваща участията и в останалите турнири, както и най-различни други онлайн платформи.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове