Защо не бива да се приемат обезболяващи безконтролно?

Обложка

Защо не бива да се приемат обезболяващи безконтролно?

А ти хареса ли тази статия?!?

Болката неизменно ни съпътства и не винаги сме готови да се преборим с нея. Зъбобол, силно главоболие, стомашни спазми, крампи, дископатии и други са само малка част от състоянията, от които търсим спасение с помощта на болкоуспокояващи. Но въпросът е има ли универсално, вълшебно хапче или трябва да си закупим всякакви лекарства, които да са ни под ръка при необходимост. Обезболяващите, които се предлагат в аптечната мрежа обаче се оказват многобройни, което на практика затруднява крайното ни решение да попълним липсите в домашната аптечка. Тук https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-bolkouspokoyavashti можете да се уверите в изложеното и да се замислите на какви медикаменти да се доверите за да можете при нужда да преборите болката.

Основни грешки

Няколко са грешките, които допускат пациентите. На практика неконтролираното и необмислено приемане на лекарства за главоболие при болки в стомаха могат да допринесат за алергични реакции или провокиране на някакво заболяване. Това идва да покаже, че когато човек се нуждае от прием на болкоуспокояващо то не бива да допуска следните грешки:

 • Да използва това, което има налично;
 • Да се изясни източника и причината за болката;
 • Смесването на няколко различни медикамента, които могат а провокират нежелан страничен ефект и да застрашат живота и здравето ви;
 • Приемат се големи количества с надеждата, че болката ще бъде овладяна.

Когато страдате от силна болка със сигурност ще търсите бързо и ефикасно средство, с което да постигнете оптимално облекчение. Но действително в стремежа си да парирате силата на симптоматиката прилагате необмислени методи, с които не само, че не си помагате, но и рискувате да си навлечете други по-сериозни здравословни проблеми. Какво препоръчват лекари и има ли панацея срещу всеки вид болка…

Видове болкоуспокояващи

Още в началото на публикацията споделихме, че на пазара се предлагат различни обезболяващи и реално те са предназначени за различен тип болка и моментно състояние, което ви причинява дискомфорт. Основното, от което пациентите е необходимо да се ръководят са активните съставки в медикаментите и тяхното приложение при различни видове болки, които биха възникнали в следствие на възпаление, напрежение или друго състояние.

Сред основните препоръчвани от специалисти обезболяващи средства се нареждат:

 • Парацетамол. Със сигурност и вие поддържате количества от това универсално лекарство в дома си. действително е сред препоръчваните медикаменти предвид най-ниската токсичност на активното вещество както и благоприятното влияние върху стомаха. Освен това е приложим както при бебета така и при бременни;
 • Аспирин или още известен като ацетилсалицилова киселина. Лекарството се справя с простудни и грипни заболявания, болки в мускулите и главоболие. Но имайте предвид, че не се прилага при деца и юноши под 12 годишна възраст;
 • Ибупрофен. Ефективността му се дължи на това, че повлиява успешно болки при менструация, ставни проблеми, схващания, главоболие и други. Не се препоръчва дълъг период за приемане предвид уврежданията, които може да нанесе на бъбреците.

Разбира се в аптечната мрежа се предлагат още много продукти, които са предназначени за лечение на различни типове болки. Изброените са универсални и с широк спектър на повлияване на заболяванията и придружаващата ги симптоматика.

Внимание!

Приемът на обезболяващи без причина води до намаляване на имунните сили на организма, посочват от CD Radio и може да причини различни здравословни проблеми. Често лекари съветват да не прибързвате с прием на лекарства против болка, а да изчакате симптомите да отшумят. Съществено е да се установи причината за появата на дискомфорт и след това да се предприеме прием на подходящото лекарствено средство.

Не се препоръчва използването на болкоуспокояващи при:

 • Алергии и непоносимост към някоя от активните съставки;
 • При болки в гърдите;
 • При проблеми с бъбреците;
 • При диабет;
 • Бременност и кърмене.

Прилагането на обезболяващи в изброените както и други случаи се извършва само по лекарска преценка предвид това, че е възможно влошаване състоянието на пациента.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
 • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове