Защо био козметиката е предпочитана от потребителите?

Обложка

Защо био козметиката е предпочитана от потребителите?

А ти хареса ли тази статия?!?

Казват, че био продуктите са инвестиция в здравето и това действително е така. Когато прочетем на етикета на продукта БИО автоматично асоциацията е за нещо наистина чисто и природосъобразно.  Факта, че дори в квартала, в който живеете има кокетни магазинчета, които предлагат многообразни био продукти ни кара да се замислим за това дали това е поредната човешка мания или пък има защо да се интересуваме от стоките с такъв състав. Вече дори в големите хипермаркети, аптеки и дрогерии има специално обособени щандове с био козметика. Защо обаче тези козметични продукти са толкова интересни и тактично изместват масово използваната козметика за лице, коса и тяло? Предпочитанията на клиентите към козметиката с био състав наистина си има много точна и ясна причина. Иновациите и откритията на учени, създаването на ГМО продукти, както и всякакви изкуствено създадени химични съединения и влагането им в храни, напитки и козметика по един или друг начин оказва изключително вредно влияние върху организма ни. Оказва се, че натрупването на такива елементи са катализатор на редица заболявания, които не само се превръщат в хронични, но и имат летален край. Затова именно последните години стана толкова модерно да се обръщаме към щандовете за био храни и козметика, като едно ново начало и подобряване начина ни на живот.

Био козметичните продукти се отличават със своя състав. Те подлежат на сертификация и това гарантира на потребителя, че използва действително продукт с естествен произход. За разлика от натуралните козметични продукти, които също са доста интересни и търсени, при био козметиката е важен начина на тяхното създаване. Това означава, че дори растенията, от които се добиват съответните активни вещества подлежат на контрол. За да бъде наречен БИО е необходим строг контрол на съответните сертифициращи органи като се започне от суровините до процеса на производство.  Провеждат се тестове, които доказват, че качеството на суровината е безупречно и тя не е третирана с пестициди, химикали и други изкуствени торове и препарати.

Потребителите се убедиха в ползите от употребата на био козметика, за това и продължават да я предпочитал все повече и повече. Вече не е трудно да се сдобиете с качествени биопродукти, тъй като във все повече магазини, аптеки и дрогерии се предлагат и то на добри цени. Има и специализирани магазин за био козметика и Greentown.bg е един от тях, в който можете да откриете богат асортимент от качествени продукти на доказани марки производители.  Гарантираното качество, естествения състав и произход на продукта дава увереност, че се грижим подобаващо за собственото си здраве и това на нашите близки.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Доста полезна статия, био козметиката, като цяло, е доста в тенденция в момента, можете ли да дадете повече информация за марката Greentown?

  2. Дори краткосрочния ефект от употребата на козметични продукти да е по-слаб, все по често се ползва био козметиката, заради това, че в дългосрочен план не съсипва третираната, коса или кожа.

  3. The Body Shop (Николай)

    Много интересна статия. Напълно съм съгласен, че биокозметиката е бъдещето

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове