Всичко за покривките за кръгли маси

Обложка

Всичко за покривките за кръгли маси

А ти хареса ли тази статия?!?

Кръглата маса винаги е украса за всяка една стая от дома ни, независимо дали е кухня, хол или дневна. Този модел е по-популярен от правоъгълните и квадратните маси. Но, за да изглежда още по-ефектно, той трябва да се декорира. Това можем да направим с помощта на красива покривка.

Разновидности.Главният плюс на кръглите маси е, че могат да се застелят с всякакви покривки – квадратни, дълги, цветни, еднотонни. Но кръглите модели падат особено красиво върху тях. И, разбира се, купувайки покривка за своята кръгла маса, трябва винаги да следим за материята, от която е направена. Един от най-бюджетните варианти е полиестерът. Такива модели са устойчиви при употреба, лесно се перат и бързо съхнат. Покривките от памучна материя са качествени, лесно се поддържат и изглеждат изискано. А, ако е с примеси на изкуствени влакна, то памучната покривка става още по-трайна при употреба и по-лесна за поддържане.

За моделите от тефлон и акрил знаете. Да споменем ленената покривка – истинско украшение на масата, макар и да е взискателна при пране и гладене. Невероятно ефектни са копринените покривки, но те не се препоръчват за ежедневна употреба. Разпространени са и моделите от винил и силикон, с красив дизайн и много практични. А какво да кажем за плетените покривки, които отново са в тренд и стоят така нежно на кръглата маса.

Размери. За да изглежда красиво кръглата маса, то покривката трябва да е с правилни размери. Това не е трудно. Трябва да знаем диаметъра на масата и да добавим 20 см. За празничните модели може да добавим 40-45 см, за да се стеле покривката ефектно в красиви гънки.

Варианти на дизайна. Покривката за кръгла маса може да е с дизайн в различни варианти. Най-популярни се явяват еднотонните класически модели, с цвят според интериора.Най-използвани са бяло, сиво, розово, сметана, синьо, светло зелено, мента, аквамарин. Твърди ярки цветове като оранжево, черно и червено се използват в специални случаи и при индивидуални декори. Но многоцветните покривки са чести гости в домовете ни. Интересно изглеждат ярките зареждащи енергийни щампи с препечени филийки, сладолед, плодове, зеленчуци и други, които предизвикват усещане за апетит и домашен уют. Много често покривките могат да бъдат украсени с орнаменти, шарки, бродерия, дантела, геометрични щампи, абстрактни, растителни и животински мотиви. Варианти с различни надписи също са силно търсени.

Критерии при избора. Трябва да избираме покривката отговорно, защото тя ще бъде елемент от декора. Необходимо е да отчетем нейното предназначение – ежедневна или за празници. Ежедневните покривки трябва да са от практична материя. А празничните варианти – от коприна, сатен, кадифе. Може да се изберат класически и тематични решения – коледни, великденски и други.

Красиви примери в интериора. За кухни в стил Прованс са подходящи обикновени модели със спокойни нюанси като нежно розово, кремаво, светлосиньо, лавандула. По-популярни са моделите от лен и чул.

За кънтри стил най-добрият вариант са покривки с бели и червени цветове. Красиво изглеждат варианти с разноцветни ромбове, точки и ивици. И тук може да се изберат покривки от ракита или лен.

Шаби шик ще блести с нови цветове, ако се допълни с плетени украси и ефектни волани. Препоръчват се покривки на точки и карета. Или нежно синьо решение с растителен принт.

Ако покривката е по техниката пачуърк, тя трябва да бъде ярка и цветна и да създава красив акцент.

В класическия интериорен дизайн ще бъдат подходящи спокойни обикновени покривки, които да са допълнени със златни или сребърни шарки.

Оптимално решение за тераса или кухня в селски тип е, например, модел в червени и бели карета.

И още много примери могат да се дадат за покривката като част от красивия интериор и всеки може да вземе най-удачното решение за своя дом.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. хамали София (Петър Иванов)

    Ленените покривки са най-интересни според мен.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове