Трактори за селското стопанство – вижте как да повишите добивите

Обложка

Трактори за селското стопанство – вижте как да повишите добивите

А ти хареса ли тази статия?!?

Появата на тракторите както и тяхното усъвършенстване е свързано с подобряването на условията при които земеделските стопани работят. Една качествена машина би предложи доста възможности, като идеята е не просто да бъде извършена една обработка, а множество такива. Самодвижеща се машина с двигател за вътрешно горене – това е определението, което най-общо намираме в информационните сайтове. Ролята на тази техника е да премества различни товари, да извършва различни почвени обработки с помощта на подходящ инвентар, спомага за някои видове строително ремонтни дейности  и друг. Можем най-общо да кажем, че трактори имат съществена роля в икономиката на една страна и затова подбора на подходящи такива не бива да бъде подценяван.

Сектора, който е най-зависим от това с каква техника се борави е земеделието. Вниманието , с което стопаните избират модела за почвените обработки зависи изцяло от техните нужди. Има площи, които са доста големи и за целта са важни мощностите, които може да поеме техниката. Тези, които са предназначени основно за косене на площи, както и обработка от 50 до 100 декара не следва да са големи. Разбира всеки сектор от земеделието си има специфики. Например зеленчукопроизводството изисква малогабаритна техника, която да може да извършва междуредови обработки, сеитба или прибиране на реколтата. Тук е невъзможно да  се справите с голям трактор, тъй като рискувате и да загубите част от реколтата си. Педантичните и лесно управляеми машини могат да влизат в оранжерии, както и площи с трайни насаждения. Така стопаните могат да извършват необходимите им манипулации с цел да постигнат добив, който да е напълно удовлетворяващ.

Дали ще закупите малък или голям трактор както обобщихме зависи от това какви са възможностите и изискванията на самото стопанство. Предимствата на съвременната техника е, че размера на трактора дава възможност и за това да се прикачват различни допълнителни приставки, за съответната почвена обработка. Дейностите, които най-често се извършват са свързани с разораване, сеитба, прибиране на реколта. Тракторите могат да бъдат такива за универсална употреба и такива специализирани за отглеждане на трайни насаждения като лозя и плодови дръвчета. За всяка една култура е определящо да бъдат извършвани навреме обработките на почвата, като подготовка, засяване, отстраняване на плевели, пръскане и други. Това води от своя страна за повишаване качеството и количеството на продукцията.

С употребата на трактори, разходите значително се оптимизират, като стопаните избягват загубата на суровини и материали . Тракторите са самодвижещи се транспортни средства, но те не развиват токова висока скорост като автомобилите. Някои от тях имат дори механизми, които не позволяват на машината да вдига повече от 10 км/ч. Това за самата обработка е много важно, защото няма как да бъде постигната ефективност.  Тракторите са мощни като теглителна сила, но спрямо скоростта, която развиват са със сравнително слаби показатели. Мощностите им варират в зависимост от модела от 40 до 100 конски сили като това също е продиктувано от това за какво ще бъдат използвани.

Вариантите пред българския земеделски производител е да закупи трактор втора употреба или нов. Разбира се, това е предшествано от факта, че възможностите на всеки за различни, както естествено и нуждите. Но предимствата, които водещите търговци на такава техника предоставят е, възможността за сервизно обслужване. Гаранцията на машините, които са нови е факт, но и при много рециклирани и употребявани трактори се предлагат кратки срокове, в които важи определена такава. Друг приоритет при избора на техника за селското стопанство е това, че дистрибуторите на такива машини предоставят възможност за покупка на части за ремонт. Ако те не са налични в складовите бази винаги могат да бъдат поръчани и доставени в кратки срокове.

Направете анализ на това, какъв трактор е нужен за предстоящите обработки. Не избирайте най-евтиния вариант, а се насочете към наистина разумно решение, което да предложи комплексно и надеждно обработване на площите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове