Странични ефекти на лазерната епилация

Обложка

Странични ефекти на лазерната епилация

А ти хареса ли тази статия?!?

След лазерна епилация могат да се появят няколко нежелателни проблеми. Повечето странични ефекти са незначителни и преминават след няколко дни. Всеки, който изпита трайни странични ефекти, трябва да се консултира с дерматолог.

Зачервяване и дразнене

Лазерното отстраняване на космите уврежда фоликулите на целевите косми. Тялото реагира на това и много хора изпитват зачервяване и дразнене в засегнатите области. Кожата може да изтръпне или да се чувства раздразнена и дори може да изглежда леко надута. Симптомите обикновено са краткотрайни. Някои козметици използват анестетик за локално приложение, за да намалят възможността кожата да реагира на процеса.

Дразненето трябва да изчезне няколко часа след лечението. Подуването и зачервяването реагират добре, ако наложите върху третираното място лед или компрес с хладка вода.

Белене

При някои хора е възможно да се получи напукване на кожата в засегнатата област. Това обикновено е незначителен проблем, но създава неудобство. Крустите понякога могат да доведат до поява на белези. За да се предотврати този страничен ефект след лазерната епилация, е нужна редовна хидратация на кожата.

Промени в цвета на кожата

Някои хора могат да забележат незначителни промени в цвета на третираната. Той може да стане малко по-тъмен или по-светъл. При хора с по-светла кожа има по-голяма вероятност да се появи пигментация. Тези промени са склонни да избледнеят с времето и кожата се връща към нормалното си състояние.

Увреждане на очите

Процедурата за премахване на космите включва използването на мощни лазери. Това означава, че съществува риск от потенциално сериозно увреждане на очите, особено когато практикуващият работи върху лицето на човек. Както лекуваният, така и козметикът трябва да носят предпазни очила, за да се предотврати увреждането на очите по време на процедурата.

Риск от инфекция на кожата

Както и при други козметични методи за епилация, увреждането на космените фоликули с лазер може да създаде риск от инфекция. Засегната област трябва да се третира като рана, докато се лекува. При най-малко съмнение за признаци на инфекция, се обърнете към дерматолог.

Редките странични ефекти включват изгаряния и белези. Съществува риск от изгаряния и мехури, ако епилацията не се извърши правилно. Когато квалифициран специалист провежда процеса обаче, изгарянията и мехурите са изключителна рядкост. Белезите обикновено не са страничен ефект от лазерната епилация. Ако обаче практикуващият допусне грешка, може да се стигне до появата им. Това не трябва да е проблем при повечето сертифицирани специалисти.

Може да останат белези, ако след процедурата хората не се грижат правилно за третираната зона. Кожата трябва да се поддържа овлажнена, защитена от слънчева светлина и да се проверява редовно за признаци на инфекция.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  • Няма подобни статии
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове